Barcelona

Pujol diu que "CDC és molt més que un partit independentista" i que la transició nacional és "irreversible"

Convergència Democràtica de Catalunya no ha renunciat a la transició nacional. És més, hores abans de l'inici del setzè congrés de la formació, que se celebra a Reus, el secretari general adjunt, Oriol Pujol, ja dit que és un "procés irreversible". Pujol també ha assegurat: "CDC és més que un partit independentista".

RedaccióActualitzat
Pujol, que sortirà escollit en aquest Congrés com a nou secretari general de Convergència Democràtica, ha volgut deixar clar que la formació nacionalista no renunciarà, encara que sigui difícil, al camí a la transició nacional com a full de ruta de cara el futur. Segons ha afirmat: "La transició nacional és irreversible, no és un posicionament tàctic i és un compromís de la gent de Convergència, assumint que és un camí difícil que estarà probablement ple d'avanços i retrocessos, però que encarem i ho continuarem fent amb determinació."

Tot i que la primera estació de la transició nacional és el pacte fiscal, el 64% dels delegats del Congrés enquestats per la mateixa direcció de CDC creuen que no s'aconseguirà; un 34% que opina que sí. Segons la mateixa enquesta interna, el 71% està a favor d'un Estat propi, i un 91% votaria "sí" a la independència si es fes un referèndum.

L'únic partit català que compta amb la simpatia dels militats de convergència és ERC, conclou l'estudi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut