Barcelona

Pujol adverteix a Duran que no pot decidir sol la política de pactes a Madrid

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha advertit que el líder d'Unió, Josep Antoni Duran Lleida, no pot decidir tot sol la política de pactes a Madrid. Pujol ho ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" després que els democristians han amenaçat de trencar amb Convergència si no s'accepten les seves condicions. Segons Pujol, CiU no podria pactar ara ni amb el PP, per la seva actitud respecte a Catalunya, ni tampoc amb el PSOE, pel comportament del PSC.

Actualitzat
Josep Antoni Duran Lleida, com a cap de llista de CiU a les eleccions generals, pot marcar les "línies" de la campanya, però no escollir per si mateix amb qui pactar després de les eleccions o decidir unilateralment si entra o no al govern espanyol. Igualment, el president de CiU i secretari general de CDC, Artur Mas, tampoc no pot decidir, sinó que ho ha de fer la federació conjuntament.

D'aquesta manera s'ha expressat l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol sobre les discussions que s'estan produint en les últimes hores entre els dos socis de la federació nacionalista per l'estratègia a seguir a Madrid. Pujol ha insistit que, ara, l'entrada de ministres al govern espanyol és secundària i que el primer que s'ha de fer és pactar "les regles del joc" entre els socis.

Si els socis no es posessin d'acord sobre aquestes regles, Pujol ha admès que hi podria haver perill d'escissió. Però, tot i això, ha apostat fermament per la unitat de totes dues formacions i ha recordat que des de 1979 concorren juntes a les eleccions. De sempre, ha afegit, hi ha veus tant a UDC com a CDC que preferirien anar per separat, però no són una posició "dominant". L'expresident de la Generalitat ha animat tots dos socis a arribar a una entesa que, al seu parer, pot servir perquè millorin els resultats electorals del 2004.

Pujol també ha llançat dures crítiques cap als socialistes catalans, a qui ha acusat de voler destruir CiU. Segons l'expresident de la Generalitat, la mecànica del tripartit va encaminada a ofegar la federació nacionalista.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut