Barcelona

Pujol a l'oposició: "Torra ha dit allò que exigien, diàleg. Què volen?"

JxCat aplaudeix la "serenor" de Torra i la seva "aposta pel diàleg"

RedaccióActualitzat

Des de JxCat, Eduard Pujol ha defensat el discurs del candidat de la seva formació, Quim Torra. L'ha volgut felicitar "de cor" per la seva "serenor, compromís i fortalesa" en defensa de les institucions catalanes i dels "nostres valors". El que més ha celebrat Pujol ha estat una de les apostes de Torra, el diàleg.

"Celebro l'aposta pel diàleg que ha repetit, repetit i repetit."

En aquest punt Pujol s'ha dirigit a Arrimadas, Albiol i Iceta, i els ha dit irònicament que no entén per què no els ha agradat el discurs de Torra.

"Ha dit diàleg, diàleg, diàleg, què volen? Ha dit allò que fa mesos que exigien".

Segons ha dit, Torra ha parlat de diàleg perquè sap que "els conflictes no es resolen ni amb la renúncia ni amb una justícia que no és justa".

El portaveu de JxCat ha seguit enumerant les virtuts que ha vist en el discurs del presidenciable. Citant-ne algunes, ha assegurat que no entén les paraules que l'oposició ha dirigit al candidat: "Ha parlat de llibertat, potser una feblesa pels seus valors", els ha etzibat.

 

 

Pujol també ha destacat la "serenor" de Torra i ha demanat a Arrimadas, Albiol i Iceta si els "ha molestat" que no hagi fet un discurs com si estigués en un plató de televisió. En aquest mateix sentit, a l'inici de la seva intervenció ha estat crític amb l'actitud d'alguns diputats de Ciutadans, mentre ell parlava. Dirigint-se a Carrizosa li ha dit:

"El Parlament no és una taverna, senyor Carrizosa. És un lloc on hauríem de tenir un mínim d'educació. Li demanaria que practiqués amb l'exemple".

 

 

Dirigint-se en concret a Arrimadas, Pujol li ha preguntat si les declaracions de Rivera demanant que es mantingui el 155 són certes. Segons ha destacat, "per a alguns aquest parlament és l'estació de l'AVE per anar a Madrid, i per a altres, és l'expressió de la sobirania màxima d'aquest país".

És per això que ha acusat Cs, PSC i PP d'estar molestos "amb l'existència del Parlament i del país". I ha afegit que els diputats tenen "el dret de defensar que aquest va ser el primer parlament i que sempre hi hem buscat la pau".

 

 

Què li ha demanat a Torra

A Torra, el portaveu de JxCat li ha demanat que "protegeixi la nostra sanitat, la nostra escola, els nostres mitjans de comunicació, la llengua, perquè així vostè estarà defensant els 7 milions i mig de ciutadans d'aquest país".

Finalment, ha refermat el compromís de JxCat que "no hi haurà cap pas enrere en la defensa d'aquest país". I ha conclòs: "de vegades no hi ha cap més remei que ser valents".

ARXIVAT A:
InvestiduraJxCat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut