Puja el nivell d'anglès a primària i secundària

Els resultats de les proves de competències bàsiques d'anglès a 6è de primària han pujat sis punts i en els de 4rt d'ESO, tres

RedaccióActualitzat

Per primera vegada totes les assignatures tret de la científica arriben els objectius marcats en les proves d'avaluació de competències bàsiques de primària i secundària.

Aquest dijous s'han fet públics els resultats i els que més destaquen són els d'anglès. A sisè de primària s'ha pujat més de 6 punts respecte a l'any passat, i a 4t d'ESO més de 3.

Des d'Ensenyament aquesta millora s'atribueix a la introducció de noves metodologies per ensenyar la llengua, però també a l'aportació de les extraescolars.

El curs que ve, a més, es farà una prova externa, tipus PISA, per avaluar el nivell d'anglès amb uns estàndards internacionals quan s'acaba l'educació obligatòria. De moment aquest diagnòstic s'obté amb les proves de competències bàsiques.

 

Per primer cop les matemàtiques a l'ESO superen els 70 punts

La resta de matèries -català, castellà i matemàtiques- es mantenen sense variacions destacables però, per primer cop, totes superen els 70 punts de mitjana, nivell que indica que la competència està assolida.

La competència científico-tecnològica, la més fluixa

L'única excepció és la competència científico-tecnològica, que es queda per sota. Aquest fet "és una gran preocupació del govern", segons Joan Mateo, president del Consell Superior d'Avaluació. A més, han detectat que han disminuït un 7% els alumnes que trien majoritàriament matèries científiques a l'ESO.

A partir del setembre s'implantarà el programa Stemcat per potenciar les vocacions científiques dels alumnes des de ben petits.

Barcelona ciutat, els millors resultats en totes les proves

Per zones, els millors resultats en totes les proves es treuen a Barcelona ciutat. Les comarques de Lleida també obtenen puntuacions per sobre de la mitjana en les proves de 6è o de 4t d'ESO de català, castellà, anglès, matemàtiques i científico-tecnològica. A les Terres de l'Ebre també tenen els millors resultats en les proves de 6è de català i matemàtiques i en les de 4t d'ESO de castellà.

Les noies són millors en llengües i els nois en matemàtiques i ciències.

Tot i que cada cop es va reduint més la diferència entre els resultats dels centres d'alta complexitat dels que no ho són, encara hi ha diferències d'entre 10 i 18 punts depenent de les matèries.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut