Un font de l'aigua Eden Springs
Un font de l'aigua Eden Springs
Barcelona

Puja a més de 3.000 el nombre d'afectats de gastroenteritis pel consum d'aigua envasada Eden Springs

L'Agència de Salut Pública de Catalunya insinua que l'origen del problema podria ser el procés d'envasat

RedaccióActualitzat
Una setmana després que les primeres persones comencessin a patir els símptomes, aquest dimarts ja són 3.166 els afectats pel brot de gastroenteritis per consum d'aigua envasada de l'empresa Eden Springs, comercialitzadora de la marca Font d'Arinsal, d'Andorra. Segons ha informat l'Agència de Salut Pública de Catalunya, es va distribuir l'aigua en 925 empreses de les comarques de Barcelona i Tarragona

Salut Pública de Catalunya ha insinuat que l'origen del problema podria ser el procés d'envasat de l'aigua, que es porta a terme en una fàbrica d'Andorra.

Eden Springs, la distribuïdora, va retirar la setmana passada de forma preventiva més de 6.000 garrafes de 19 litres d'aigua Font d'Arinsal.

"S'ha dut a terme la immobilització i recollida de totes les garrafes de partides existents, així com la higienització de les màquines proveïdores d'aigua", ha explicat el secretari de l'agència, Jordi Guix.
 
Salut Pública ha informat que les autoritats andorranes han obert una investigació sobre com es pot haver contaminat l'aigua. Els resultats s'enviaran a laboratoris catalans per comparar les mostres. 

Una de les hipòtesis, ha explicat Guix, és que una persona infectada hagi contaminat el circuit "de recollida, embotellament o higienització de les ampolles", al manantial Font d'Arinsal d'Andorra. 

Els afectats tenen símptomes "molt lleus" i només una persona va haver d'ingressar a l'hospital, però diumenge ja li van donar l'alta. 
Anar al contingut