Gant

Puigdemont visita Flandes en el seu primer viatge oficial com a president

El president de la Generalitat té previst reunir-se amb el president de Flandes i amb el del Parlament de Bèlgica

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és a Bèlgica, en el seu primer viatge internacional des que va ser investit. Puigdemont fa un viatge de tres dies per Flandes.

Puigdemont ha viatjat a Bèlgica acompanyat del conseller Raül Romeva i el representant permanent de la Generalitat davant de la Unió Europea, Amadeu Altafaj.

 

Puigdemont, s'ha reunit amb el ministre president de Flandes, Geert Bourgeois, que ha defensat el dret a l'autodeterminació:

"El dret d'autodeterminació és un principi acceptat per la comunitat internacional i forma part de la carta de l'ONU. No puc entendre com la Unió Europea que està basada en valors democràtics no accepta l'autodeterminació de Catalunya"

Bourgeois ha aclarit que tot i això, no vol "interferir en els afers interns espanyols". Afirma que la independència de Flandes "no és a l'agenda" del seu govern. Per això, Puigdemont no ha volgut "donar lliçons" al seu homòleg flamenc:

"Hi ha hagut un intercanvi profund per conèixer-nos millor, però cadascú farà el seu camí de forma lliure i ens respectarem"

El president de la Generalitat ha visitat amb el ministre-president de Flandes la fira Floralien Gent, que des del 1808 s'organitza en aquesta ciutat flamenca, i que té forts vincles amb el Temps de Flors de Girona.

Puigdemont i Bourgeois han acordat establir missions empresarials conjuntes en àmbits en els quals pugui col·laborar.

Carles Puigdemont s'ha reunit també amb el president del Parlament federal belga i ha visitat el port de Gant, per subratllar la col·laboració econòmica que pretén establir amb Flandes.

Visita a Anvers

Al matí, Puigdemont ha visitat Anvers, on s'ha reunit amb l'alcalde i líder de l'Nova Aliança Flamenca, Bart de Wever. El president de la Generalitat tambe té previst trobar-se amb el del Parlament de Bèlgica.

A Gant, el governador ha penjat la senyera a la seva casa oficial:

 

El primer viatge oficial de Puigdemont a l'exterior havia de ser a París, però el va cancel·lar arran de l'accident d'autocar de Freginals en què van morir 13 estudiants d'Erasmus.

Flandes mira Catalunya

En una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, Altafaj ha destacat que Flandes és un dels llocs on més interès ha despertat el procés que s'està vivint a Catalunya:

"És un dels territoris a Europa que més de prop ha seguit el procés aquests darrers anys. Hi ha un bon coneixement, fins i tot a nivell acadèmic. Totes les etapes importants del procés, els mitjans de comunicació flamencs els han reflectit amb un gran desplegament."

Altafaj ha explicat que els polítics flamencs s'emmirallen en el procés català, si bé ha reconegut que la situació política de Flandes és diferent de la que viu Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut