Barcelona

Puigdemont titlla d'"ignorants" els qui acusen Llach d'amenaçar els funcionaris

Ha estat en resposta al portaveu del PP, Xavier García Albiol, que ha acusat el govern d'intentar un cop d'estat

RedaccióActualitzat

Les polèmiques declaracions de Lluís Llach s'han colat a la sessió de control del Parlament. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat sense matisos el diputat de JxS, que ha estat objecte de la polèmica per haver dit que el govern català sancionaria els funcionaris que incomplissin les lleis de desconnexió de Catalunya amb la resta d'Espanya.

Puigdemont ha titllat d'"injustos" i "ignorants" els que acusen el diputat de coaccions, i ha remarcat que la biografia de Llach acredita que va ser víctima de "censura, detenció, prohibició i exili", una intervenció que ha acabat amb una forta ovació de tot el grup a Llach.
 

"Intentar presentar Lluís Llach com una persona que amenaça i que coacciona no només és injust, és d'ignorant. Perquè si una cosa pot acreditar la biografia del senyor Llach és que ha estat víctima. Víctima de censura, de detenció, d'exili per gent que quan van començar la seva carrera política governava Franco i quan la van acabar van ser diputats del seu grup. Com ara el senyor Rodolfo Martín Villa."

El president català ha evitat dir, però, si la Generalitat té previst sancionar els treballadors públics que no apliquin les lleis de desconnexió quan aquestes s'aprovin eventualment pel Parlament, però ha resolt que les lleis del Parlament s'han de "complir"

Tot plegat ha estat en resposta al portaveu del PP, Xavier García Albiol, que ha acusat el govern d'intentar un cop d'estat i ha demanat la desautorització i la dimissió de Llach.
 



Mostres de suport a l'inici del ple

 

Llach, que aquest dimarts va treure ferro a la polèmica, ha estat ovacionat i ha rebut mostres de suport abans de l'inici de la sessió. El president de la Generalitat, el vicepresident del govern, Oriol Junqueras, així com consellers i diputats de Junts pel Sí (JxSí) s'hi han acostat per mostrar-li afecte.

A més, la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, ha baixat de la tribuna on se situen els membres de la mesa del Parlament per abraçar-lo.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut