Carles Puigdemont
Carles Puigdemont
Barcelona

La Generalitat suspèn el viatge al Marroc per pressions del govern espanyol

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha suspès el viatge que el president, Carles Puigdemont, i una delegació d'empresaris, havien de fer al Marroc entre el 7 i el 9 de maig, per pressions del govern espanyol, segons han dit a TV3 fonts del govern.

El viatge s'havia de fer conjuntament amb una delegació del govern de Flandes, la regió neerlandesa de Bèlgica, encapçalada també pel president d'aquesta regió, Geert Bourgeois.

Quan el govern espanyol va tenir coneixement d'aquest viatge, a través de l'ambaixada a Rabat, es van fer pressions, fins al punt que el programa previst d'entrevistes i visites havia quedat tan diluït que les delegacions de Catalunya i Flandes han decidit cancel·lar el viatge.  

Fonts del govern han dit que, en canvi, el govern belga no va pressionar en cap moment la delegació flamenca que s'havia de traslladar al Marroc juntament amb la catalana.

L'última polèmica pels viatges de Puigdemont va ser per la reunió que va mantenir Puigdemont amb l'expresident Jimmy Carter, el 12 d'abril a Alanta. El PP va acusar el govern de pagar per la trobada, cosa que va ser desmentida pel mateix Carter Center. 
 

Anar al contingut