Aquest divendres fa 17 mesos que Rajoy i Puigdemont es van reunir a La Moncloa (Reuters)
Aquest divendres fa 17 mesos que Rajoy i Puigdemont es van reunir a La Moncloa (Reuters)
Brussel·les

Puigdemont s'ofereix a reunir-se amb Rajoy a Brussel·les "per parlar de política"

En una entrevista a una ràdio alemanya, Puigdemont explica que no vol ser un fugitiu i que si acaba a la presó els mandataris europeus hauran de preguntar-se si Espanya és un estat democràtic

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont estaria disposat a reunir-se amb Mariano Rajoy a Brussel·les. En una entrevista, des de la capital belga, a la ràdio alemanya Deutschlandfunk, el president de la Generalitat cessat pel govern espanyol es mostra convençut que l'única solució passa pel diàleg polític. I Puigdemont s'hi ofereix:

 

"Sense cap dubte. Sense cap dubte. El vaig oferir en tot moment i crec que s'ha de produir. Crec que s'hauria de produir. Hi hauria d'haver trobades, diàleg, perquè crec que tot el món ha vist que el que passa a Catalunya no és el mateix que passa, amb tots els respectes, a Castella-la Manxa o a la Rioja. Quina és la solució? Asseure's a parlar de política."

 

Carles Puigdemont creu que el govern espanyol no vol dialogar perquè no té "la valentia" de fer cap proposta:

 

"Prou ja de parlar de policies, prou ja de fiscals, i de jutges, i d'empresonaments. Per què no destinen els esforços que destinen a perseguir-nos a dialogar? Ja li avanço que estem disposats a escoltar. Tot. Però és que això no està sobre la taula. No tenen ni la valentia de proposar alguna cosa concreta que vagi més enllà de les vaguetats d''anem a fer una reforma constitucional'. I això és impossible perquè al Parlament espanyol no està garantit el dret de les minories, com és la minoria política de Catalunya al Parlament espanyol, per poder intervenir de forma decisiva en la reforma constitucional."

 

I li fa aquest plantejament a la cancellera, Angela Merkel, sobre el seu suport a Mariano Rajoy:

 

"Després d'haver-li donat tot, tot el que ha demanat el senyor Rajoy per derrotar l'independentisme, empresonant, exiliant, pegant a la gent... el resultat és el mateix? Senyor Rajoy, vostè ha perdut, té un problema, si és així. Perquè ho ha intentat tot, i no només no ha acabat amb el problema, l'ha fet més gran."

 

 

Puigdemont referma que es considera el president de la Generalitat perquè qui l'ha cessat no té autoritat per fer-ho i afegeix que si l'envien a Espanya pot acabar a la presó

 

"No tinc una altra alternativa. Jo no vull ser un fugat, però el que vull és defensar els meus drets. Si haig d'anar a la presó després, imagini's, d'haver guanyat unes eleccions i ser investit president de la Generalitat, la meva pregunta és: 'Estan segurs que estem parlant de democràcia a Espanya, quan el que et permet ser elegit president és el que t'envia directament a la presó? És una pregunta també per als mandataris europeus que estan donant suport al senyor Rajoy-"  



Puigdemont considera d'un dramatisme inacceptable dir que el procés ha fracturat la societat catalana.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155Procés catalàEleccions 21DGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut