Carles Puigdemont, aquest matí, durant la sessió de control al Parlament
Carles Puigdemont, aquest matí, durant la sessió de control al Parlament
Barcelona

Picabaralla al Parlament per un informe que qüestiona adjudicacions de Mas

El president de la Generalitat diu que l'informe d'Infraestructures.cat avala que no es va afavorir cap empresa pública, mentre que García Albiol li demana que plegui i que convoqui eleccions

RedaccióActualitzat

Tensió al Parlament, durant la sessió de control al govern, especialment entre Xavier García Albiol i Carles Puigdemont. El motiu: l'existència d'un informe del mateix executiu on s'haurien detectat suposades irregularitats en la contractació d'obra pública durant el mandat d'Artur Mas, un informe que aquest dimecres publiquen diferents mitjans. El president de la Generalitat ha remarcat que el text d'Infraestructures.cat demostra que no en va sortir beneficiada cap empresa. El líder del PP català li ha demanat a Puigdemont que plegui.

Segons publiquen alguns mitjans, el document el van encarregar els responsables d'Infraestructures.cat -ara en mans d'ERC- després que el jutge del cas 3% els demanés informació sobre algunes contractacions d'obres. El líder del PP català creu que aquest informe demostra que el vicepresident Oriol Junqueras va amagar les corrupteles de l'antiga Convergència:

"Hem pogut constatar que es recull de manera explícita que per part del govern del senyor Artur Mas es manipulaven contractes d'obra pública per valor de 500 milions d'euros."

El president de la Generalitat ha explicat que l'informe va analitzar 30 contractes durant la presidència de Mas i que es demostra que no es va afavorir "cap empresa en particular". Puigdemont ha subratllat que la manera de fer d'Infraestructures.cat és "molt més exigent" del que estableix la llei. I ha contraatacat amb la compareixença judicial de Rajoy en relació amb el cas Gürtel:

"Crec que vostè té avui una gran ocasió per explicar a què han anat destinats els diners que el seu partit està acusat de rebre il·legalment, i pels quals avui el seu president ha de donar compte als tribunals, i quins serveis s'han deixat de prestar als ciutadans espanyols."

 

 

García Albiol ha demanat a Puigdemont que dimiteixi -"Marxi i convoqui eleccions autonòmiques"-, després d'acusar Junqueras d'amagar el document amb la intenció de treure'l en alguna campanya electoral per "destrossar a Convergència", ha afirmat textualment.

L'informe sobre les suposades irregularitats en la contractació d'obra pública ja està en mans del jutge del Vendrell que porta el cas 3%.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut