El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al costat del president executiu d'Agbar, Àngel Simon, en la celebració dels 150 anys de la …
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al costat del president executiu d'Agbar, Àngel Simon, en la celebració dels 150 anys de la companyia el 14 de juny del 2017. Pla general. (Horitzontal)

Puigdemont sobre el model de gestió de l'aigua: "El debat no ha de ser qui ho fa, sinó qui pot donar un millor servei"

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reclamat aquest dimecres, en l'acte de commemoració del 150 aniversari de la companyia Aigües de Barcelona, debatre sobre el model de gestió d'aquest servei però "sense apriorismes ideològics". Per al cap del Govern "el debat correcte no és qui ha de gestionar el servei, sinó quins elements hem de tenir en compte per garantir la millor qualitat i eficiència de la prestació del servei". Puigdemont ho ha dit en el transcurs d'un acte celebrat a l'auditori Àgora del Museu Agbar de les Aigües, on també ha afirmat que "el que preocupa a la ciutadania és que la gestió sigui l'òptima i que hi hagi la garantia de servei públic".

Puigdemont ha advocat perquè "les administracions públiques preservin la qualitat del servei", i ha afegit: "Com a país, estem compromesos amb la universalització de serveis públics de qualitat i sostenibles, i això sovint passa pel binomi lideratge públic i diversitat de proveïdors". Per això ha insistit "cal valorar, cas per cas, qui pot donar millor un millor servei, ja sigui públic o privat, sense caure en apriorismes ideològics".En un altre moment de l'acte, que ha tingut lloc al Museu de les Aigües, a Cornellà de Llobregat, el cap el Govern ha posat la companyia Aigües de Barcelona com a exemple de "gran empresa d'infraestructures i de serveis públics que genera desenvolupament, ocupació i riquesa" al país.De la seva banda, el president executiu d'Agbar, Àngel Simon, ha fet una crida a mantenir la col·laboració publicoprivada "com un model d'èxit a Catalunya en gairebé tots els àmbits de l'economia i de la societat".Simon ha volgut posar l'accent en el compromís social de l'empresa, i per això ha subratllat que el "fons de solidaritat" d'Agbar, "creat tres anys abans" que la llei aprovada al Parlament, "paga l'aigua a més de 50.000 persones". També ha destacat que l'any 2015 Agbar "va contribuir al PIB de Catalunya en 904 milions d'euros", el 0,42% del total, i va generar 10.202 llocs de treball directes a temps complet.

Anar al contingut