Puigdemont, a "Le Figaro": "Si el Constitucional m'inhabilita, no acceptaré aquesta decisió"

El president de la Generalitat ha afirmat a "Le Figaro" que, per molt que se'l suspengui, Madrid no anul·larà la "voluntat de votar" dels catalans

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirma que, si el Tribunal Constitucional l'inhabilita, no acceptarà la decisió, perquè considera que només el Parlament el pot suspendre de les seves funcions. Ho ha dit en una entrevista que publica el diari francès "Le Figaro" aquest dilluns.

"Si el Tribunal Constitucional m'inhabilita, que ho pot fer, no acceptaré aquesta decisió. Només el Parlament em pot suspendre."

Puigdemont afegeix que una immensa majoria del poble català vol votar i que Madrid no anul·larà aquesta voluntat.

"Una immensa majoria del poble català vol votar. Suspenent-me o expulsant-me del meu despatx, Madrid no anul·larà aquesta voluntat. No existeix un poder prou fort per tancar el gran col·legi electoral que serà Catalunya l'1 d'octubre."

El president també adverteix que el seu govern no renunciarà al referèndum encara que el Constitucional l'anul·li.

"El nostre compromís amb el poble i amb el Parlament és clar: hem de resoldre les nostres reivindicacions a les urnes. Cap suspensió, cap amenaça podrà impedir que els catalans decideixin el seu futur de manera democràtica."

Puigdemont ha admès que una "participació ridícula equivaldria a perdre el referèndum" i ha assegurat que, durant l'organització d'aquesta consulta, el govern i els ajuntaments mantindran una neutralitat escrupolosa, sotmesa a un control d'observadors internacionals.

Anar al contingut