Puigdemont, Serret, Ponsatí, Comín i Puig no van a declarar i demanen videoconferència

Actualitzat

Carles Puigdemont i els consellers que el govern espanyol considera cessats Meritxell Serret, Clara Ponsatí, Toni Comín i Lluís Puig no han comparegut a l'Audiència Nacional, on la jutge Carmen Lamela els havia citat a declarar pels suposats delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

Tots ells han demanat poder declarar per videoconferència,. Si se'ls denega la petició, s'activarà l'ordre de detenció internacional.

Aquest dimecres, l'advocat especialista en drets humans que ha contractat Puigdemont ja va avançar que proposaria que el president declarés des de Bèlgica, ja que la legislació europea ho permet.

La resta de consellers cessats sí que s'han traslladat a l'alt tribunal. També han anat a Madrid Carme Forcadell i cinc membres de la mesa citats, en aquest cas, al Suprem, per la seva condició d'aforats.

Puigdemont, Serret, Ponsatí, Comín i Puig són a Bèlgica, des d'on aquest dimecres al vespre van emetre un comunicat en què asseguren, com a "govern legítim de la Generalitat de Catalunya", que es tracta d'un "judici polític" amb una petició de penes desproporcionada.

Meritxell Borràs, Joaquim Forn i Dolors Bassa, que havien anat a Brussel·les, van tornar per declarar davant l'Audiència.

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut