Barcelona

Jornada de reunions a Palau per la resposta al requeriment de Rajoy

El president ha estat reunit durant tot el dia amb les entitats sobiranistes, membres del seu govern i diputats de Junts pel Sí i la CUP

RedaccióActualitzat

Dia de reunions al Palau de la Generalitat. El president Puigdemont s'ha reunit amb diversos consellers del govern per avaluar la situació política i abordar quina resposta donarà, com a molt tard dilluns, al requeriment de Mariano Rajoy sobre si va declarar la independència o no.

El president s'ha reunit per separat amb les entitats independentistes, membres del seu govern i diputats de Junts pel Sí i la CUP. 

Les trobades han començat a les onze del matí i s'han allargat fins a dos quarts de vuit. No ha transcendit cap contingut.


Què respondrà a Rajoy?

Segons fonts de l'executiu, la intenció és esgotar el termini fixat pel govern espanyol. En qualsevol cas, no es farà saber la resposta fins després d'informar-ne el govern espanyol.

Els membres del govern han començat a arribar al Palau a partir de les 11 hores. Puigdemont ha convocat aquesta reunió d'urgència enmig de la pressió que està rebent de part de l'independentisme, que li demana que respongui immediatament. En les últimes hores, el president ha rebut les pressions de la CUP, l'ANC i Demòcrates de Catalunya.

Els cupaires, en una carta adreçada a Puigdemont, li diuen que la resposta que ha de donar a Rajoy ha de ser la proclamació de la República, i que si Madrid pretén seguir aplicant l'article 155, ara ja amb els requisits formals complerts, que ho faci amb la República proclamada.

El secretariat de l'ANC es va reunir aquest dimecres de forma extraordinària i, en un comunicat diuen que, davant la negativa de l'Estat a qualsevol proposta de diàleg, ja no té cap sentit mantenir suspesa la declaració d'independència.

I el portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, ha demanat que la resposta de Puigdemont a Rajoy sigui activar en un ple del Parlament la declaració d'independència ja firmada pels 71 diputats.

Per la seva banda, ERC considera clarament declarada i firmada la independència i aposta perquè aquesta sigui la resposta de Puigdemont a Rajoy.
ARXIVAT A:
IndependènciaReferèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut