Puigdemont, a Nova York, parla sobre la impugnació dels pressupostos
Puigdemont, a Nova York, parla sobre la impugnació dels pressupostos
Nova York

Puigdemont respon a la impugnació dels pressupostos: "Plantarem cara"

El president de la Generalitat adverteix que cap recurs al Tribunal Constitucional no aturarà el compromís irrenunciable del govern de fer el referèndum

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont avisa que el govern plantarà cara al recurs d'inconstitucionalitat presentat per l'executiu espanyol contra els pressupostos.

El president de la Generalitat adverteix que cap recurs al Tribunal Constitucional no aturarà el compromís irrenunciable de fer el referèndum.

Puigdemont s'hi ha referit des de Nova York, on aquest divendres tanca el seu viatge oficial als Estats Units. Diu que el govern es manté ferm.

"El govern té un ampli marge de maniobra en el marc dels pressupostos i en el marc del que està vigent en el Parlament de Catalunya. Evidentment plantarem cara a aquests recursos i ens defensarem, però això no obstruirà l'acció del govern de la Generalitat en tot els aspectes que formen el pla del govern."

Puigdemont assegura que els advertiments només agreugen el problema i afirma que té capacitat legal per tirar endavant les partides.

"Era previsible, la passa que ha donat l'Estat, però suposo que ells també saben que és previsible que el Govern continuï tirant endavant el projecte perquè Catalunya exerceixi el dret a l'autodeterminació."

Davant la suspensió i possible nul·litat de les partides econòmiques destinades a eleccions i processos participatius o de consulta, Puigdemont insisteix que el govern té mecanismes per fer el referèndum:

"Aquest és un govern compromès a posar les urnes. Seran els ciutadans de Catalunya els que decidiran què ha de ser Catalunya, no el govern espanyol, no el TC, ni tampoc el govern de la Generalitat."

La via penal

Davant la possibilitat que se li obri una via penal si desobeeix les ordres i suspensions del Tribunal Constitucional, Puigdemont ha restat importància al que li pugui passar.

"Ja en tinc quatre, d'advertiments. Potser en arribar –a Catalunya- em trobo un cinquè, i anem acumulant-los. Els advertiments no ajuden a solucionar el problema, més aviat l'agreugen."

Junqueras recorda despesa social

El vicepresident del govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, també ha lamentat la impugnació dels pressupostos i ha recordat que aquests inclouen "un increment en 1.355 milions d'euros en despesa social".


També afegeix que el govern hi plantarà cara.


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut