Imatge de Carles Puigdemont a la Primera Nit de l'Empresari del Prat de Llobregat celebrada aquest 27 d'abril de 2017. (Horitzontal)
Imatge de Carles Puigdemont a la Primera Nit de l'Empresari del Prat de Llobregat celebrada aquest 27 d'abril de 2017. (Horitzontal)

Puigdemont reconeix que no arribar a un acord sobre el referèndum amb l'Estat seria "decebedor i trist"

Actualitzat

ACN El Prat de Llobregat.-El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que si finalment no s'aconsegueix acordar el referèndum amb l'Estat "seria una situació decebedora i trista" perquè Catalunya és un país que "s'ha fet a partir del diàleg i de l'anar sumant diferències". Per evitar-ho, Puigdemont ha destacat que el Govern convidarà l'executiu espanyol a "seure a parlar fins el darrer moment" perquè quan dues parts confronten opinions "sempre en surt alguna cosa positiva". Durant la seva intervenció a la Primera Nit de l'Empresari del Prat de Llobregat, Puigdemont, tot i lamentar que fins ara tot el que han rebut és un "no rotund", ha insistit que el Govern vol ser com els empresaris, "que no tiren la tovallola a la primera dificultat". Sobre els darrers casos de corrupció, el president de la Generalitat ha apunta que cal "un canvi cultural" basat en la màxima transparència i rigor i un model clar de finançament dels partits i les fundacions.

Carles Puigdemont ha presidit aquest dijous al vespre la Primera Nit de l'Empresari del Prat de Llobregat que ha comptat, entre d'altres, amb la presència de l'alcalde del municipi, Lluís Tejedor, el director general d'operacions d'Amazon a Espanya, Fred Pattje, i una nodrida representació del món empresarial d'un dels municipis amb més teixit industrial de Catalunya. Abans del sopar, i responent a una selecció de preguntes dels assistents, el president de la Generalitat ha insistit que tot i que la negativa del Govern a negociar un referèndum pactat "no invalida el desig de la majoria del poble de Catalunya quan s'ha pogut expressar", la voluntat inequívoca del Govern és insistir tant com calgui per obrir una ronda de negociacions que permeti, com a mínim, confrontar opinions. Aquí, Puigdemont ha assegurat que, com passa en el món empresarial, quan dues parts s'asseuen parlar sempre en surt alguna cosa positiva i que és això "al que aspira" Catalunya.Sobre la relació entre empresaris i polítics i els darrers casos de corrupció, Puigdemont, sense citar cap cas en concret, ha reconegut que fins ara "hi ha hagut massa racons en què males pràctiques d'ambdós estaments s'han donat la mà permetent uns abusos i unes perversions que amenacen la credibilitat del sistema". Un sistema, ha afegit, "que s'hauria de mimar més i no grapejar tant" a partir del prestigi de la majoria honrada d'empresaris i polítics. Per reconduir la situació actual, Puigdemont creu que cal "màxima transparència" i un model clar de finançament dels partits polítics i les seves fundacions que fins ara no ha existit. A més, també ha reclamat mitjans independents i el màxim rigor per "entendre les coses tal com són". "Hi ha gent que s'equivoca i per això no és corrupte, i hi ha gent que fa les coses de manera impecable i està robant", ha reblat.Per últim, el president de la Generalitat ha assenyalat que per lluitar contra la corrupció cal "una justícia independent i amb mitjans" i ha lamentat que l'estat espanyol sigui el tercer país per la cua a la UE en independència del poder judicial. "Quan una economia tant important com l'espanyola està a la cua en credibilitat és que tenim un problema", ha afegit.Suport al "pulmó econòmic" de CatalunyaEl president de la Generalitat ha assegurat que tant el Prat de Llobregat com el conjunt de la comarca "estan imparables" consolidant-se com el "pulmó econòmic" de Catalunya. Puigdemont ha recordat que Catalunya vol aconseguir que en els pròxims anys el sector industrial representi el 25% del total de l'economia i que en aquest objectiu el Baix Llobregat i municipis com el Prat, que representa el 2% del PIB català, són l'exemple a seguir.

Anar al contingut