Forn, Puigdemont i Trapero, en la roda de premsa d'aquest dilluns a la tarda
Forn, Puigdemont i Trapero, en la roda de premsa d'aquest dilluns a la tarda
Barcelona

Puigdemont reclama que els Mossos s'integrin a l'Europol

El president de la Generalitat creu que "a hores d'ara, ja no discuteix ningú" la presència dels Mossos als organismes de seguretat estatals i internacionals

Actualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha reivindicat el paper dels Mossos d'Esquadra en l'operació que ha permès desarticular la cèl·lula terrorista que va cometre els atacs a Barcelona i Cambrils dijous passat. Puigdemont ha reclamat que, a partir del mes de setembre, quan es plantegi de quina manera s'ha d'incorporar la policia catalana a l'Europol, els Mossos s'hi incorporin "de ple dret" perquè això es tradueixi en "un increment de la seguretat al nostre país".

"Abans dels atemptats els Mossos s'havien guanyat, per mèrits propis i també per competències estatutàries, el dret a ser presents als organismes estatals i internacionals. Això, a hores d'ara, ja no ho discuteix ningú."

Puigdemont ho ha dit en la roda de premsa que ha fet amb el conseller d'Interior, Joaquim Forn, i el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero per anunciar que el considerat autor de l'atropellament a Barcelona, Younes Abouyaaqoub, ha estat abatut a Subirats. En aquesta roda de premsa, el president de la Generalitat ha elogiat la labor de la policia catalana i la seva "estreta col·laboració" amb la resta de forces de seguretat de l'Estat.

"Agraeixo l'eficient feina dels Mossos d'Esquadra, feta amb una gran discreció i professionalitat."

Puigdemont ha assegurat que ha estat "en contacte des del primer moment dels atemptats" amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy. Precisament Rajoy també ha lloat la "magnífica labor" dels Mossos en una piulada al seu compte de Twitter:

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut