Puigdemont segueix el ple d'investidura des de Berlín
Puigdemont segueix el ple d'investidura des de Berlín

Puigdemont reclama els drets d'expresident: oficina, cotxe i seguretat

El president no tindrà el sou perquè és incompatible amb el que ara té de diputat al Parlament

Actualitzat

Carles Puigdemont ha iniciat els tràmits per demanar l'oficina i els recursos de personal i seguretat associats que li pertoquen com a expresident de la Generalitat, segons ha avançat RAC1 i ha confirmat TV3.

Puigdemont ha enviat al govern aquesta petició, que va activar-se el 22 de juny, per tenir els recursos que contempla la llei i que tenen els seus antecessors, com Mas com Montilla i Maragall.

Puigdemont té dret al lloguer d'un despatx, amb tres treballadors, un cotxe oficial amb xofer i serveis de seguretat.

El govern està estudiant com pot aplicar aquest dret tenint en compte que Puigdemont és a Hamburg, amb la intenció de tornar a Bèlgica si la justícia alemanya no l'extradeix.

 

 

De moment, el govern ho està tramitant. Decidirà amb Puigdemont on voldria ubicar el despatx, si tindrà els tres treballadors que permet la llei o si disposarà de cotxe oficial i de seguretat. Tot això està per definir.

No tindrà sou d'expresident

Puigdemont no ha demanat el sou d'expresident, perquè és incompatible amb el que té ara com a diputat de Junts per Catalunya.

Segons la llei -aprovada el 2003-, Puigdemont pot rebre el 80% del sou que tenia quan era en el càrrec durant, com a mínim, 4 anys. El líder de JxCat també té dret a una pensió de jubilació vitalícia del 60% del sou, però encara no hi pot recórrer perquè continua sent diputat al Parlament.

Puigdemont va renunciar a l'oficina de l'expresident al novembre, ja que es reivindicava com a president "legítim" del govern, durant l'aplicació del 155. El 130è cap de l'executiu ja va subratllat que sí que reclamaria aquests drets un cop tingués relleu a Sant Jaume. Ara, amb Quim Torra a la presidència, ja ha pogut fer aquesta petició.

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontProcés català
Anar al contingut