Vilanova i la Geltrú

Puigdemont reclama a la CUP que "faci honor a la paraula firmada" i compleixi el pacte d'estabilitat amb JxSí

Puigdemont ha fet una crida a la CUP perquè retiri l'esmena a la totalitat als pressupostos per al 2016 perquè es puguin debatre al Parlament

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont demana a la CUP que faci honor a la paraula firmada. En plena negociació dels pressupostos, el president de la Generalitat reclama als anticapitalistes que compleixin el pacte d'estabilitat firmat amb Junts pel Sí:

"Jo mateix hauria trobat moltes excuses per quedar-me a la meva comoditat de Girona. I per no complicar-me la vida. I per no haver de lluitar ara agònicament perquè la gent que va firmar un paper facin una cosa tant i tant extraordinària, que per nosaltres és digna d'un país normal, que és que faci honor a la paraula escrita i firmada"

Després d'una passejada per la rambla de Vilanova i la Geltrú, el president de la Generalitat ha participat en un acte de precampanya ambs els candidats de Convergència al 26-J al Congrés, Francesc Homs, i al Senat, Miquel Calçada. Puigdemont ha fet una crida a la CUP perquè retiri l'esmena a la totalitat als pressupostos pel 2016 i que es puguin debatre al Parlament.

En una entrevista a Olot TV, Puigdemont també ha avisat dels perills d'una pròrroga pressupostària:

"Jo pregunto: La pròrroga pressupostària és més autonomista o més independentista? Perquè el que tindrem si no hi ha un pressupost el·laborat per un govern independentista com el que jo presideixo és una pròrroga d'un pressupost sense l'encàrrec del Parlament d'avançar cap a la independència"

Optimisme a CUP i ERC

La CUP manté l'optimisme malgrat les crítiques indirectes d'ahir de Puigdemont que els va acusar de destructors del procés. El diputat Benet Salellas veu possible l'acord abans que comenci el debat, dimecres que ve, si tothom és generós.

L'altre soci de Junts pel Sí, Esquerra Republicana, també veu possible que la CUP retiri l'esmena a la totalitat als pressupostos.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut