Un moment de la visita que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet a la Casa de les Punxes el 29 d'octubre del 2016. Pla mig.…
Un moment de la visita que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet a la Casa de les Punxes el 29 d'octubre del 2016. Pla mig. (Horitzontal)

Puigdemont qualifica la Casa de les Punxes de Barcelona un "acte de generositat que va començar fa 111 anys"

Actualitzat

ACN Barcelona.-El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha encapçalat aquest divendres al vespre la inauguració de la rehabilitació de la Casa de les Punxes de Barcelona, un acte, ha dit, que "no és només la posada de llarg d'un equipament emblemàtic i important, sinó sobretot l'agraïment a un acte de generositat que va començar fa 111 anys i que continua més d'un segle després". Obra de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, la Casa de les Punxes és un palauet urbà modernista d'inspiració medieval construït l'any 1905 i declarat bé cultural d'interès nacional. És un dels edificis més emblemàtics del modernisme de Barcelona i aquest 2016 ha obert al públic per primera vegada.

Puigdemont ha subratllat que amb l'obertura al públic de la Casa de les Punxes es fa "un acte de generositat amb qui va pensar en una casa pensada perquè transcendís una època". També ha valorat el fet que fa més de cent anys "una generació pròspera entengués que s'havia d'obrir al món i que el llenguatge de la modernitat era la cultura i la creativitat".Durant el discurs Puigdemont també ha volgut destacar la importància de la figura de Puig i Cadafalch, "una persona generosa" que "va deixar una petja que cal i és de justícia que reivindiquem".Pel que fa a la decisió d'obrir al públic l'edifici, Puigdemont ha afirmat que és "perquè hi entri tothom, no només la gent de Barcelona, sinó tota aquella gran quantitat de gent que se sent atreta per aquesta marca colossal i mundial que és Barcelona" i que "espera conèixer particularitats i tenir experiències que només poden passar aquí". Durant la visita el president de la Generalitat ha estat acompanyat de l'arquitecte responsable de la rehabilitació, Jaume Falguera; del responsable del contingut museogràfic, Eudald Tomasa, i de la representant de la família, Montse Jiménez. També ha pogut visitar l'interior d'algunes de les punxes que donen nom a la casa.

Anar al contingut