Carles Puigdemont davant del consell nacional del PDeCAT
Barcelona

Puigdemont: "Poden fer el que vulguin, però el dia 1 les urnes estaran plenes de vots"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat davant del consell nacional del PDeCAT que la garantia del referèndum de l'1 d'octubre és el vot de la gent i que les urnes estaran plenes de vots, malgrat tenir "totes les forces de l'Estat en contra":

" Poden fer el que vulguin, però el dia 1 les urnes estaran plenes de vots. Cada vot és una garantia."

Puigdemont ha dit que la legalitat del referèndum s'empara en la legitimitat d'un acord vigent del Parlament de Catalunya i que el Tribunal Constitucional no pot tombar perquè s'empara en el dret a l'autodeterminació i els drets humans:

"És un acord que s'empara en els drets dels pobles a l'autodeterminació. I aquest dret a l'autodeterminació s'empara en els drets humans. I per damunt dels drets humans no hi pot passar ningú. Quan un poble s'alça dempeus per exercir-lo, els drets humans surten reforçats i els règims autoritaris queden en evidència i debilitats."

En el que ha estat el primer missatge de Puigdemont als membres del seu partit després de l'aprovació de les lleis del referèndum i de transitorietat, el president ha dit que l'estat espanyol es veu impotent i desesperat per aturar la determinació del govern i dels ciutadans per defensar el dret a votar :

"Es veuen impotents. No s'expliquen com és possible que un suflé aguanti tant, que continuï intacte. Això els porta a una profunda desesperació: el temps va passant i el suflé no baixa."

Carles Puigdemont ha criticat que la Guàrdia Civil hagi acudit aquest dissabte a la seu del setmanari local "El Vallenc" de Valls i divendres a la impremta de Constantí, i ho ha relacionat amb els moviments de les forces de seguretat que presumptament investiguen els preparatius del referèndum:

"Poden fer tot això, però dilluns els desbordarem cívicament, pacíficament i democràticament, com sempre."


Segons Puigdemont, les diferents mobilitzacions que s'han succeït des de l'11 de setembre del 2012 "els han impressionat sobretot pel civisme, el bon to, la transversalitat, el respecte i la diversitat", i ha augurat que la Diada del 2017 impactarà encara més. Amb ironia, Puigdemont ha enviat un missatge de solidaritat al "club dels querellats", que ha dit que "cada cop és més gran":

"Un missatge de solidaritat, d'acompanyament, al club dels querellats, que cada vegada es va eixamplant més; al club dels advertits, que cada cop és més nombrós. Als que van fundar el club del querellats, als que ens hi vam incorporar en segona generació, als que potser hi vindreu... Ànim, que això va començar molt bé i acabarà millor."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut