Barcelona

Puigdemont piula una foto amb totes les notificacions del TC en rebre la cinquena

El govern i el Parlament han rebut l'últim avís del Constitucional que els adverteix de possibles conseqüències penals

RedaccióActualitzat

El govern i el Parlament han rebut una nova notificació del Tribunal Constitucional. Es tracta de la que els avisa de la suspensió parcial dels pressupostos i el corresponent advertiment de les conseqüències penals que podria implicar incomplir la directriu de l'alta magistratura de l'Estat.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers han signat els documents que han portat els secretaris judicials per donar compte en haver-los rebut.

Poc després, a través de Twitter, Puigdemont ha explicat que ha rebut la seva cinquena notificació del TC i acompanya la piulada d'una fotografia amb els cinc advertiments.


Per la seva banda, el vicepresident del govern, Oriol Junqueras, avisava també a la xarxa que "la voluntat del poble no s'atura quan la unió neix del govern, del Parlament, dels ajuntaments i de la societat". "Seguim i seguirem!", conclou la piulada de Junqueras.
         
El TSJC demana al Parlament documentació per a la causa contra Forcadell

D'altra banda, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha demanat al Parlament que "al més aviat possible" i en un màxim de set dies li enviï més documentació per a la investigació de la causa contra la presidenta de la cambra, Carme Forcadell, i tres membres de la mesa.

En concret, la magistrada ha sol·licitat la proposta de resolució del 5 d'octubre del 2016 de JxSí i la CUP, i la transcripció en brut de l'acta de la Junta de Portaveus de l'endemà. El ple del 6 d'octubre és precisament el que va aprovar aquesta resolució de JxSí i la CUP que avalava celebrar un referèndum d'independència vinculant amb o sense l'aval de l'Estat.

La Fiscalia investiga Forcadell i tres membres de la mesa de la cambra per haver permès votar propostes sobiranistes; entre elles, el suport a un referèndum vinculant sobre la independència.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut