Carles Puigdemont al Parlament (Reuters)
Carles Puigdemont al Parlament (Reuters)

Puigdemont no respondrà amb un "sí" o un "no" com exigeix el requeriment de Rajoy

Segons ha pogut saber TV3, es preveu una resposta elaborada, després d'acordar línies i arguments en diverses reunions

RedaccióActualitzat

Ni un "sí" ni un "no". A menys de 48 hores perquè Carles Puigdemont respongui a Mariano Rajoy si va declarar o no la independència, TV3 ha pogut saber que no hi haurà una resposta binària, tal com demana el requeriment del govern espanyol.

El president de la Generalitat tampoc es limitarà a oferir una còpia del seu discurs dimarts al Parlament, sinó que prepara una resposta política més elaborada. Es tracta d'arguments i línies bàsiques acordades amb els interlocutors amb qui s'ha reunit en les últimes hores.

El text definitiu l'escriurà el mateix Puigdemont que dilluns, una vegada perfilat, enviarà per burofax a Madrid, el mateix sistema amb què va rebre el requeriment.

Aquest dissabte, Esquerra Republicana, la CUP i les entitats sobiranistes han expressat el seu punt de vista sobre la resposta de Puigdemont.

Oriol Junqueras que ha tancat files al costat del president, ha apostat per la unitat del sobiranisme i ha assegurat que l'única possibilitat per al diàleg és "complir el mandat de l'1 d'octubre".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut