Brussel·les

Puigdemont no descarta la via unilateral

El president cessat pel 155 i candidat per al 21D diu que demanarà a la Junta Electoral que li permeti fer campanya electoral a Catalunya amb normalitat

RedaccióActualitzat

Coincidint amb el mes que fa que és a Bèlgica, Carles Puigdemont ha criticat els que acusen l'independentisme d'utilitzar una via unilateral quan l'article 155, diu, s'ha aplicat també de manera unilateral. Davant d'això, el president destituït pel 155 ha assegurat a "Els matins", de TV3, que els independentistes "no poden excloure res":

"Davant tenim un tripartit del 155 que ha actuat amb absoluta unilateralitat. O és que el 155 ha estat bilateral i s'ha pactat amb la part catalana? O és que les decisions arbitràries del govern Rajoy amb el suport del Partit Socialista -que és un aliat entusiasta de les polítiques del Sr. Rajoy i de Ciutadans- han estat dialogades amb la societat catalana? Que és que la violència policial no ha estat unilateral? Que és que no són unilaterals molts missatges que ens arriben i els decrets per intentar facilitar que les empreses marxin de Catalunya? Tot això és unilateral. Per tant, de què ens parlen?"

"Si al davant tenim algú que no exclou la unilateralitat, i vaja si no l'exclou, nosaltres no podem excloure res."

Amb tot, ha tornat a dir que la seva prioritat és el diàleg i la negociació, tot i que ha lamentat que sempre se'ls ha negat. Puigdemont s'ha preguntat després si enfront d'aquesta negativa s'han de resignar o tenen el dret de dir que "per aquí no hi passem":

"Si finalment el poble de Catalunya decideix que majoritàriament hi ha una decisió que és compartida per tothom, això no és decisió unilateral, precisament és molt col·lectiva. Què hi pot haver d'unilateral en una decisió d'una majoria absoluta del poble de Catalunya? La unilateral seria no fer-li cas."

El president desitiuït pel 155, que ha qualificat de "cop d'estat constitucional", ha assegurat també que s'adreçarà a la Junta Electoral perquè li permeti fer campanya en territori català amb igualtat de condicions que els altres candidats:

"La nostra intenció és demanar a la Junta Electoral que garanteixi les condicions per les quals jo pugui fer campanya amb normalitat sense estar impedit, a casa nostra, que és on hauria de ser en aquests moments. Veurem què és el que dirà si finalment li elevem aquesta consulta."

"Creiem que tenim dret a fer la campanya en igualtat de condicions que la resta de candidats. És un dret molt important en una democràcia. I si no, la campanya i potser el resultat queda una mica afectat per aquestes circumstàncies en què ens hem de veure fent la campanya electoral."

El president cessat també ha assegurat que l'estratègia dels consellers destituïts a la presó per sortir-ne és totalment legítima davant el "patiment personal i familiar":

"El que hagi de fer la gent que és a la presó injustament està ben fet. El patiment personal i familiar a què s'ha obligat a viure els companys consellers i conselleres, el vicepresident, és indigne, és indecent, fins i tot."

També ha dit que no s'ha penedit de no haver convocat eleccions perquè no tenia les garanties que es deixaria d'aplicar el 155.

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut