Carles Puigdemont, entrevistat al canal de notícies europeu Euronews
Carles Puigdemont, entrevistat al canal de notícies europeu Euronews

Puigdemont: "L'objectiu no era ser rebut per les autoritats europees"

En una entrevista al canal Euronews després de la conferència a Brussel·les, el president de la Generalitat afirma que ja arribarà el moment de reunir-se amb les autoritats de la UE

redaccióActualitzat

A la conferència de Brussel·les que aquest dilluns va fer el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat dels consellers Oriol Junqueras i Raül Romeva, hi havia alguns eurodiputats, però no autoritats de la Unió Europea ni ambaixadors. En una entrevista en francès al canal de notícies Euronews després de la conferència, Puigdemont ha aclarit que l'objectiu del viatge a Brussel·les no era entrevistar-se amb les altes autoritats comunitàries:

"L'objectiu de la meva visita a Brussel·les en aquesta ocasió no és ser rebut per les autoritats europees. Ja arribarà el moment de demanar aquestes reunions. Evidentment, espero, com ha passat amb altres líders de regions europees, que em rebin les més altes autoritats i parlar lliurement de la qüestió catalana."

Aquest dilluns el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, es va despatxar a gust contra la conferència fent-ne balanç tres hores abans que es fes. El diputat del PP Alejandro Fernández insistia ahir al programa "Més324" que la conferència no ha tingut cap repercussió política i negava que la carta de l'eurodiputat del PP Esteban González Pons instant els populars europeus a no anar-hi fos un boicot.

Anar al contingut