Puigdemont: "L'Estat ha arribat a una cota de vergonya que l'acompanyarà per sempre"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut a Sant Julià de Ramis per reprovar l'actuació de la policia espanyola
Puigdemont: "L'Estat ha arribat a una cota de vergonya que l'acompanyarà per sempre"

Puigdemont: "L'Estat ha arribat a una cota de vergonya que l'acompanyarà per sempre"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut a Sant Julià de Ramis per reprovar l'actuació de la policia espanyola
Redacció Actualitzat
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut a Sant Julià de Ramis per reprovar l'actuació de la policia espanyola en resposta a la jornada de votació.

En aquest col·legi electoral és on havia de votar el president, però finalment ho ha hagut de fer a Cornellà del Terri perquè la policia hi ha irromput amb força per requisar el material electoral.

A quarts de dotze del matí, quan Puigdemont ha tornat al seu col·legi, ja havien corregut per tot el món les imatges de les càrregues policials, i el president de la Generalitat ha fet una breu declaració institucional:

Puigdemont ha parlat d'"onada de repressió embogida" que, malgrat tot, no ha impedit que la gent estigui votant. I demana fermesa, però també serenor:

"La indignació per aquesta nova onada de repressió embogida, amb violència injustificable contra gent pacíficament concentrada, és una resposta lògica en aquestes hores; però la resposta definitiva, serena, pacífica la donarem tota avui, tornant a anar a fer cues. Allà on no ens deixaven votar, tornar-hi. Amb paciència, tenint en compte que hi ha problemes de lentitud, però que els anirem superant"

El president de la Generalitat també ha fer una mirada al dia de demà i ha insistit en què caldrà defensar el dret a decidir. Puigdemont també ha tingut un missatge per totes les persones que s'estan mobilitzant per anar a votar:

"Davant la covardia dels qui usen la violència i els recursos de manera il·limitada de l'Estat, m'admira i m'emociona la valentia dels milers de ciutadans que estan defensant les urnes i els col·legis electorals"

Puigdemont acusa l'Estat de tenir "només la força i la imposició com arguments per intentar convèncer els catalans":

"Porres contra urnes, violència contra civisme. Per aquest camí, uns avancen cap a una vergonya que els acompanyarà per sempre. Els altres ensenyen al mon una dignitat, una valentia i un coratge que també ens acompanyarà per sempre"

El president de la Generalitat ha atès també els mitjans de comunicació

"Avui està tot dit: la imatge exterior de l'estat espanyol ha arribat a una cota de vergonya que l'acompanyarà per sempre."

Puigdemont ha qualificat d'"injustificat, irracional i irresponsable" l'ús de la violència per part de l'estat espanyol. I ha avisat que aquest episodi "no només no atura el desig dels catalans de poder votar pacíficament i democràticament, sinó que queda encara més clar a ulls del món el que ens hi estem jugant."

"L'estat espanyol ha perdut molt més del que ja havia perdut i els catalans han guanyat molt més del que havien conquistat."

En contraposició a la imatge exterior de l'estat espanyol, Puigdemont ha reflexionat sobre la imatge que ofereix el poble català.

"La imatge de dignitat, coratge i valentia de tanta gent anònima que està vencent la por i les intimidacions també ens acompanyarà per sempre."

Puigdemont ha acabat advertint que "la brutalitat policial absolutament injustificada avergonyirà per sempre els que l'estiguin justificant".

TEMES:
Referèndum 1-O

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS