El president de la Generalitat, Carles Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont

Puigdemont: "L'Estat ha arribat a una cota de vergonya que l'acompanyarà per sempre"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut a Sant Julià de Ramis per reprovar l'actuació de la policia espanyola

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut a Sant Julià de Ramis per reprovar l'actuació de la policia espanyola en resposta a la jornada de votació.

En aquest col·legi electoral és on havia de votar el president, però finalment ho ha hagut de fer a Cornellà del Terri perquè la policia hi ha irromput amb força per requisar el material electoral.

A quarts de dotze del matí, quan Puigdemont ha tornat al seu col·legi, ja havien corregut per tot el món les imatges de les càrregues policials, i el president de la Generalitat ha fet una breu declaració institucional:

Puigdemont ha parlat d'"onada de repressió embogida" que, malgrat tot, no ha impedit que la gent estigui votant. I demana fermesa, però també serenor:

"La indignació per aquesta nova onada de repressió embogida, amb violència injustificable contra gent pacíficament concentrada, és una resposta lògica en aquestes hores; però la resposta definitiva, serena, pacífica la donarem tota avui, tornant a anar a fer cues. Allà on no ens deixaven votar, tornar-hi. Amb paciència, tenint en compte que hi ha problemes de lentitud, però que els anirem superant"

El president de la Generalitat també ha fer una mirada al dia de demà i ha insistit en què caldrà defensar el dret a decidir. Puigdemont també ha tingut un missatge per totes les persones que s'estan mobilitzant per anar a votar:

"Davant la covardia dels qui usen la violència i els recursos de manera il·limitada de l'Estat, m'admira i m'emociona la valentia dels milers de ciutadans que estan defensant les urnes i els col·legis electorals"

Puigdemont acusa l'Estat de tenir "només la força i la imposició com arguments per intentar convèncer els catalans":

"Porres contra urnes, violència contra civisme. Per aquest camí, uns avancen cap a una vergonya que els acompanyarà per sempre. Els altres ensenyen al mon una dignitat, una valentia i un coratge que també ens acompanyarà per sempre"

El president de la Generalitat ha atès també els mitjans de comunicació

"Avui està tot dit: la imatge exterior de l'estat espanyol ha arribat a una cota de vergonya que l'acompanyarà per sempre."

Puigdemont ha qualificat d'"injustificat, irracional i irresponsable" l'ús de la violència per part de l'estat espanyol. I ha avisat que aquest episodi "no només no atura el desig dels catalans de poder votar pacíficament i democràticament, sinó que queda encara més clar a ulls del món el que ens hi estem jugant."

"L'estat espanyol ha perdut molt més del que ja havia perdut i els catalans han guanyat molt més del que havien conquistat."

En contraposició a la imatge exterior de l'estat espanyol, Puigdemont ha reflexionat sobre la imatge que ofereix el poble català.

"La imatge de dignitat, coratge i valentia de tanta gent anònima que està vencent la por i les intimidacions també ens acompanyarà per sempre."

Puigdemont ha acabat advertint que "la brutalitat policial absolutament injustificada avergonyirà per sempre els que l'estiguin justificant".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut