Carles Puigdemont i Mikko Kärnä divendres davant la Universitat d'Hèlsinki
Hèlsinki

Puigdemont torna a Bèlgica després de l'ordre de detenció del Suprem

Ho confirma el diputat finès que ha estat amfitrió de Puigdemont a Hèlsinki

RedaccióActualitzat

El president Carles Puigdemont ja no és a Finlàndia. El seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas ho ha confirmat aquesta tarda via Twitter:

 


L'advocat assegura que Carles Puigdemont seguirà "com sempre" a disposició de la justícia belga, on té fixada la residència.

La fiscalia belga confirma que ha rebut l'euroordre de detenció però encara no sap si el president és al país.

L'anunci de Mikko Kärnä

La notícia que Puigdemont havia marxat de Finlàndia l'ha donat a primera hora de la tarda el diputat finlandès, Mikko Kärnä.

Kärnä, un dels amfitrions de Puigdemont a la capital de Finlàndia, ha dit que ha tornat cap a Bèlgica per mitjans desconeguts.

 


Segons diu el text, Kärnä ha rebut informació que el president va marxar divendres al vespre de Finlàndia per dirigir-se a Bèlgica, tot i que no se sap per quines vies ho va fer.

Kärnä hi explica que durant el dinar que van tenir plegats divendres van parlar sobre la possibilitat que Espanya dictés una nova euroordre contra ell:

"Va ser informat que si això passava tenia dues opcions: presentar-se davant les autoritats fineses fent front a l'opció de ser extradit o abandonar el país i dirigir-se a Bèlgica, que és el seu lloc de residència"

Finalment, per tant, Puigdemont va optar per la segona opció davant la reactivació de l'euroordre per part del jutge del Suprem Pablo Llarena.

El diputat Mikko Kärnä ha indicat també que Puigdemont li ha assegurat aquest dissabte que "cooperarà plenament" amb les autoritats belgues.

La fiscalia de Finlàndia ha rebut aquesta passada nit l'euroordre dictada pel jutge Llanera per detenir Carles Puigdemont. L'euroordre també afecta Toni Comín, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret.

Ahir mateix, Mikko Kärnä i Carles Puigdemont apareixien en una imatge junts al centre d'Hèlsinki.

 

 

Arriving to university today with president Puigdemont.

A post shared by Mikko Kärnä (@mikkokarna) on

 

ARXIVAT A:
Rebel·lióGovern empresonatArticle 155Investidura
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut