Madrid

Puigdemont i Pablo Iglesias dinen junts a Madrid

En la trobada, el líder de Podem s'ha compromès a votar en contra del suplicatori de Francesc Homs

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat l'estada a Madrid, aquest dilluns, per dinar amb el líder de Podem, Pablo Iglesias. Iglesias ja havia anunciat la intenció d'expressar a Puigdemont el rebuig del seu partit a un referèndum de caràcter unilateral. En el rerefons, però, hi ha la porta que Xavier Domènech va deixar oberta la setmana passada en el cas que es demostrés que el referèndum pactat és impossible.

El president Puigdemont, que ha protagonitzat un esmorzar informatiu organitzat per l'agència de notícies Europa Press, ha negat que la trobada amb Iglesias fos cap mena de "cimera". Puigdemont ha assegurat que la cita estava motivada per problemes d'agenda del líder de Podem, que no ha pogut assistir a l'esmorzar, i que la intenció ha estat només intercanviar punts de vista sobre la situació política.

 

En la trobada amb el president de la Generalitat, el líder de Podem s'ha compromès a votar en contra del suplicatori de Francesc Homs. El Tribunal Suprem va sol·licitar la setmana passada al Congrés dels Diputats aquest suplicatori per poder procedir de manera penal contra el portaveu de l'antiga CDC per desobediència i prevaricació. Iglesias, segons ha explicat Puigdemont, també s'ha reafirmat en la defensa del dret a decidir.

En la sortida, el president de la Generalitat ha dit que ha estat una conversa "tranquil·la, relaxada i cordial" entre dues persones amb "ganes d'intercanviar opinions sobre les situacions polítiques a Catalunya i Espanya" en un moment que ha qualificat d'"interessant a tots dos llocs". En el dinar, el president de la Generalitat ha regalat a Iglesias la biografia de Montserrat Roig "Con otros ojos", de Betsabé Garcia.

       



Fernández Díaz critica que Puigdemont s'hagi vist amb Iglesias

El ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, ha retret a Puigdemont la reunió amb el líder de Podem. Fernández Díaz ha criticat que el president de la Generalitat vulgui "dependre" de partits com la formació lila o la CUP, que ha comparat amb Corea del Nord.

"Avui, Puigdemont ha estat a Madrid i hauria estat una bona ocasió per veure's amb Mariano Rajoy per parlar de la realitat i veure, des del diàleg i la voluntat de consens i concòrdia, quines coses hem de millorar."

"El govern té a l'altra banda el govern d'Espanya. Si prefereixen parlar amb la CUP o Podem, allà ells. Però, per parlar de coses serioses, futur i benestar dels catalans sempre trobarà la mà estesa i la voluntat de diàleg per part del govern."

El titular d'Interior en funcions s'ha mostrat obert a "dialogar i negociar" de moltes coses, tot i que "hi ha coses no negociables, i la unitat d'Espanya no ho és".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut