Carles Puigdemont dipositant el seu vot al Parlament
Carles Puigdemont dipositant el seu vot al Parlament
Madrid

Puigdemont i el seu govern, citats a declarar a l'Audiència Nacional dijous i divendres

La jutge ha donat un termini de tres dies perquè dipositin una fiança de 6.207.450 euros

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha citat a declarar el president Carles Puigdemont i el seu executiu, considerats cessats pel govern espanyol, aquest dijous i divendres a les nou del matí.

I és que la jutge Carmen Lamela ha admès a tràmit la querella de la fiscalia pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics contra Puigdemont i els altres tretze membres del seu govern després de declarar-se competent per investigar els fets.

"Els fets investigats anaven dirigits a proclamar una república catalana independent a Espanya en una conducta que va encaminada i dirigida a trencar l'organització territorial de l'Estat, per la qual cosa pot encaixar en una manera d'atemptar contra la forma actual de govern a Espanya i, per tant, seria competència de l'Audiència Nacional, com estableix l'article 65.1 de la Llei Orgànica del Poder Judicial."

La jutge ha donat un termini de tres dies perquè dipositin una fiança de 6.207.450 euros, amb l'avís que se'ls embargaran els bens fins a arribar a aquesta xifra si no ho fan. A més, la jutge ordena incorporar a la causa còpies de diferents acords adoptats pel Parlament de Catalunya els darrers mesos, així com els últims decrets del govern en relació amb el procés.

La jutge conclou que Puigdemont i els seus tretze consellers, segons es desprèn de la querella de la fiscalia...

"Van tramar una estratègia del que hauria de ser el moviment secessionista, perfectament organitzada i amb el repartiment de papers entre les autoritats governamentals, parlamentàries i associacions independentistes (ANC i Òmnium) que van portar a la celebració del referèndum il·legal l'1 d'octubre i a la declaració d'independència aprovada al Parlament el passat 27 d'octubre."

La magistrada, però, recorda que l'admissió a tràmit de la querella no comporta encara cap imputació.

L'admissió a tràmit arriba hores després que el Tribunal Suprem hagi admès a tràmit la querella contra la presidenta del Parlament ja dissolt, Carme Forcadell, i cinc membres de la mesa pels delictes pels quals els acusava la fiscalia aquest dilluns.

Alonso-Cuevillas: "Sense notificació ni temps de preparar la defensa"

L'advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha lamentat la citació de Puigdemont i el seu govern per aquest dijous i divendres. Alonso-Cuevillas s'ha queixat que tot plegat s'ha fet "sense notificació ni temps de preparar la defensa". I, finalment, critica: "I després en diran Estat de Dret".

 

 

Hores més tard, Alonso-Cuevillas ha piulat quan anava camí de Madrid i alertava que qualsevol decisió per als encausats que les impedeixi tornar a casa seria "una gran injustícia". 

 



Un dels consellers de l'executiu de Puigdemont, Josep Rull, ha piulat que ja li havia arribat, destacant el poc temps entre la notificació i la citació a l'Audiència Nacional:

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut