Puigdemont i Colau en dues imatges de la campanya promocional de la FAPAC
Puigdemont i Colau en dues imatges de la campanya promocional de la FAPAC

Puigdemont i Colau animen a matricular els fills a l'escola pública

La FAPAC, que impulsa la campanya, retreu a Ensenyament que no sigui la conselleria qui impulsi accions com aquesta

RedaccióActualitzat

Puigdemont, Colau i una desena de personalitats protagonitzen una campanya perquè en aquesta preinscripció -que s'acaba el 4 d'abril- els pares i mares optin per dur els fills a centres públics. En el vídeo, promogut per la FAPAC - Federació d'Associacions de mares i pares d'alumnes de Catalunya-, exposen els motius de la seva decisió.

L'alcaldessa de Barcelona (a partir del minut 1.46 del vídeo) explica que ella ha estudiat a la pública i que el seu fill de 6 anys també ho fa. Segons Colau aquest tipus d'escola és necessària si "volem una societat i democràcia cohesionats que garanteixin la igualtat d'oportunitats i l'educació en valors confiant en la diversitat de la nostra societat".

En el cas del president de la Generalitat ( a partir del minut 2.19 del vídeo) diu que no va tenir cap dubte a l'hora de triar escola per a les seves filles. Puigdemont considera que "estan en molt bones mans" i destaca "com s'ensenyen les matèries per formar ciutadans de ple dret".  

La presidenta de la FaPaC, Montse Conejo, ha ressaltat que és "un fet històric" que els representants de dues de les màximes institucions del país confiïn en l'escola pública i ha dit que espera que aquesta situació marqui un ''abans i un després''. Conejo també ha retret al departament d'ensenyament que no sigui aquest qui impulsi accions com aquesta. 

"És una acció necessària atès que el departament d'Ensenyament ha optat per inhibir-se'n alhora de promoure accions comunicatives a favor dels centres dels quals n'és titular"     

També participen en el vídeo, el rector de la Universitat Pompeu Fabra i catedràtic de Filosofia Jaume Casals, les actrius Mercè Sampietro i Cristina Brondo, la infermera i escriptora Laila Karrouch, el cantant Joan Pons "El Petit de Cal Eril" i els actors David Bages i Joan Valentí.

Anar al contingut