Puigdemont: "No ens podem reunir, no ens podem expressar, no podem fer mítings"
Puigdemont: "No ens podem reunir, no ens podem expressar, no podem fer mítings"
París

Puigdemont: "Hi ha un estat d'excepció de facto, però no hi ha ni un decret"

En una entrevista a France 24, el president de la Generalitat afirma que el problema només es resoldrà a través del diàleg

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, afirma que a Catalunya "hi ha un estat d'excepció de facto", En una entrevista a France 24. Puigdemont destaca que, ara per ara, "no ens podem reunir, no ens podem expressar, no podem fer mítings". I ha afegit:

"Ni tan sols podem decidir res en relació amb el debat sobre la independència. Hi ha, per tant, un estat d'excepció de facto. Però no hi ha ni un decret, i tampoc hi ha cap debat al Parlament espanyol que permeti a les autoritats espanyoles actuar d'aquesta manera."

I lamenta que Mariano Rajoy es giri d'esquena a qualsevol diàleg:

"Perquè el senyor Rajoy ha rebutjat sempre de fer els seus deures que és parlar? Parlar políticament, asseures i comprendre que hi ha un problema polític molt gran, de gran importància. I que si no hi ha conversacions polítiques, un diàleg polític i unes solucions polítiques sobre la taula, no podrà resoldre aquest problema."

En tot cas, Carles Puigdemont no dubta que la resposta dels catalans serà sempre cívica:

"La població catalana ha estat sempre compromesa amb la no violència, amb la idea de la pau. La pau està profundament arrelada a la nostra cultura. Per tant, la violència no serà mai una opció per part catalana. És cert, però, que hi ha provocacions de la policia militar espanyola, que ha entrat a les seus de diferents conselleries catalanes per requisar documentació; per buscar documentació. Però la resposta de la gent, ara, en aquest mateix moment, al carrer, és pacífica. És dialogant, fins i tot cantant."

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut