Puigdemont "exigeix" a la fiscalia que actuï contra la policia per requisar estelades

Aficionats del Barça van denunciar que la Policia Nacional havia requisat estelades abans d'entrar de l'estadi Vicente Calderón

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, qualifica l'actuació policial a la final de Copa requisant estelades de "fet gravíssim". En declaracions a TV3, Puigdemont ha acusat l'Estat de no complir les seves pròpies lleis:

"No només contravé la llibertat d'expressió i per tant contravé la democràcia, sinó que fa una cosa pitjor. Tots aquells que ens diuen que hem de complir les lleis i les sentències, resulta que hi ha una sentència clara que diu que es poden portar estelades als camps de futbol"

Puigdemont ha demanat a la fiscalia que actuï:

"Estem davant d'una policia i un Estat que no compleix les lleis i les sentències? Si fos així, demano, o exigeixo, que la fiscalia actuï. Vulnerar les lleis ens han dit que era molt gros. Hi ha gent que ha sigut inhabilitada per complir el mandat popular de posar urnes. Si hi ha estaments de l'estat espanyol que estan violant sentències judicials que impedeixen la llibertat d'expressió, això ha de ser contestat pels qui teòricament són els guardians d'aquest estat democràtic"

Aficionats del Barça van denunciar que la Policia Nacional havia requisat estelades abans d'entrar de l'estadi Vicente Calderón, en el primer cordó de seguretat.

No va ser una actuació generalitzada, però va passar en més d'un punt d'accés a l'estadi.


Duran el partit, diversos aficionats també han denunciat l'actuació de la seguretat privada de l'estadi. En aquest vídeo es veu com un vigilant intenta prendre una estelada a un aficionat i finalment l'acaba tornant davant les recriminacions de la resta del públic:


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut