Brussel·les

Puigdemont estaria disposat a tornar a Catalunya un cop investit president

Ho afirmen fonts del seu entorn, que afegeixen que així la justícia espanyola hauria de decidir si el detenen com a president elegit pel Parlament

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont estaria disposat a tornar a Catalunya un cop investit president de la Generalitat, de manera que l'Estat hagués de decidir si deté un president elegit pel Parlament, segons fonts del seu entorn.

La investidura s'hauria de fer de manera telemàtica, si la mesa de la cambra fa una interpretació del reglament que ho permeti. De fet, el reglament no explicita que el candidat a president hagi de ser a la seu de la cambra catalana en el debat d'investidura.

Únic pla: investir Puigdemont

La composició de la mesa està fixada pel dia 17 i la investidura, com a molt tard, el 31 de gener. A només 9 dies, per tant, de la constitució del Parlament, Junts per Catalunya, ERC i la CUP continuaran aquesta setmana els contactes a Barcelona i a Brussel·les.

Segons ha dit Antoni Castellà, per garantir la majoria simple al Parlament, els partits independentistes es plantegen que els quatre consellers que són a Brussel·les renunciïn a ser diputats. A canvi, tornarien a ser consellers del govern Puigdemont.

Junts per Catalunya manté la premissa que només hi ha un pla, el d'investir Puigdemont. Carme Forcadell, en llibertat sota fiança, està valorant encara la possibilitat de repetir com a presidenta de la cambra.

Foto enigmàtica 

Enmig d'aquestes informacions, Puigdemont ha publicat a Instagram una imatge d'una carretera que ha acompanyat de la paraula "camins". La foto és de la carretera que porta a Camprodon, venint de la Catalunya Nord, i abans d'arribar a la caserna de la Guàrdia Civil. 

 

Camins... ⛰

A post shared by Carles Puigdemont (@carlespuigdemont) on

 

 

 

Just abans de saber-se que era a Bèlgica, el president també va fer una piulada enigmàtica, amb una imatge captada des del Palau de la Generalitat un altre dia.

 

Reunió amb l'Assemblea i Òmnium

Puigdemont s'ha reunit a Brussel·les amb representants de l'ANC i Òmnium per tractar de la presidència del Parlament i la composició de la mesa de la cambra catalana. 

 

Sànchez, Cuixart i Forn reben visites

En aquest marc, els diputats electes de Junts per Catalunya, Jordi Turull i Josep Rull, han visitat aquest dilluns Oriol Junqueras i Joaquim Forn a Estremera, i Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a la presó de Soto del Real.

Precisament, aquesta setmana el Tribunal Suprem haurà de decidir si manté o no a la presó Sànchez, Cuixart i Forn, que han demanat declarar per sol·licitar la seva llibertat. Divendres la sala d'apel·lacions va desestimar la petició de llibertat d'Oriol Junqueras.

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DReferèndum 1-OProcés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut