Barcelona

Puigdemont està "convençut que el TC no trobarà cap argument" contra Exteriors

El president de la Generalitat està "convençut que el TC no trobarà cap argument" contra Exteriors

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat la legalitat de les competències en matèria d'exteriors del govern català. En una entrevista a "El món a RAC1", Puigdemont ha dit que no es canviarà el nom del departament de Raül Romeva:

"La nostra voluntat és continuar fent acció exterior. Estic convençut que al final el Tribunal Constitucional no trobarà cap tipus d'argument."

En el fons, el president de la Generalitat afirma que des de Madrid es qüestiona Afers Exteriors des del punt de vista terminològic:

"Estan suspenent una targeta de visita. Sembla que els molesta que en lloc d'una secretaria general, que acceptaven i que tenia idèntiques competències, hi hagi ara un departament. És un debat contra el diccionari, un debat terminològic. Es jutgen intencions. Hi ha una politització absoluta de la figura del TC."

El cap de l'executiu català ha deixat clar que la voluntat de la Generalitat és "tirar milles. Anem passant. No ens aturarem". Ha destacat que estan aplicant un pla de govern aprovat pel Parlament que ningú ha impugnat:

"No està recorregut el decret de nomenament de consellers. No està recorregut tampoc el pla de govern de la Generalitat, on s'hi diu clarament la creació d'aquest departament, i per tant, ni tan sols posarem típex allà on hi diu Afers Exteriors"

Puigdemont no veu la possibilitat que hi hagi un referèndum a Catalunya proposat per l'Estat, però sí que reconeix que li agradaria.

Carles Puigdemont ha revelat que quan Artur Mas li va proposar la presidència de la Generalitat "no li podia dir que no". Admet que tot plegat li va provocar tristesa:

"Esperava que no m'ho proposessin. Però hauria estat d'una gran covardia no acceptar-ho (...) Recordo el viatge de tornada a Girona una mica trist perquè acabava de parlar amb Mas, que havia fet un gest històric, dolorós i injust. Va ser una situació estranya."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut