Puigdemont la nit passada agafant el taxi a Brussel·les
Puigdemont la nit passada agafant el taxi a Brussel·les

Puigdemont es queda a Brussel·les, i Forn, Bassa i Puig tornen a Barcelona

Els consellers cessats pel govern espanyol han arribat aquesta nit a l'aeroport del Prat, on els esperava un grup amb banderes espanyoles que els ha increpat

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont és a Bèlgica i, de moment, sense data de tornada. No ha sol·licitat asil polític, però sí garanties d'un judici just. El president i els seus consellers, cessats pel govern espanyol, estan citats a declarar a l'Audiència Nacional dijous i divendres. La jutge Carmen Lamela ha admès a tràmit la querella pels suposats delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

Els que ja han tornat a Barcelona són els consellers cessats Lluís Puig (Cultura), Dolors Bassa (Treball, Afers Socials i Família) i Joaquim Forn (Interior). L'avió que els traslladava des de Brussel·les ha aterrat a Barcelona aquesta nit. Una desena de persones que exhibien banderes espanyoles els han increpat i insultat.

Un grup d'una desena de persones, que semblava coordinat, han entonat càntics com "Puigdemont a la presó" i "A Soto del Real". Forn només s'ha pogut escapar d'aquest grup de persones quan s'hi han presentat tres agents dels Mossos d'Esquadra.

 

 

La majoria dels insults han anat destinats a Joaquim Forn, a qui han preguntat "On és la república?" i a qui han tractat de "rata" "gos"; també han cridat visques a Espanya l'han seguit fins al cotxe. Els Mossos s'han vist obligats a separar els concentrats.

 

 

 

Els tres consellers arribaven de Brussel·les, on aquest dimarts han acompanyat Puigdemont en una conferència. El president ha assegurat que no ha anat a Bèlgica per demanar asil polític, com s'havia especulat, sinó per "actuar amb llibertat i seguretat". Ha remarcat que és a la capital d'Europa a l'espera de les "garanties que no es donen a Espanya" per poder tornar.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut