Puigdemont envia un missatge de veu des de la presó: "Hem de continuar endavant"

Un membre de Die Linke grava un àudio a Puigdemont des de la presó

RedaccióActualitzat

A la presó de Neumünster, Carles Puigdemont ha rebut la visita de Diether Dehm, membre del partit de l'esquerra alemanya Die Linke.

Dehm ha conversat durant una estona amb Puigdemont, que li han fet arribar aquest àudio, al qual ha tingut accés Catalunya Ràdio.

 

Carles Puigdemont fa una crida a no defallir i a continuar "defensant els drets" dels catalans davant "un Estat cada cop més autoritari".

"El missatge que hem de tenir molt clar és que hem de continuar endavant. Estem defensant els nostres drets. Uns drets que estan reconeguts per les Nacions Unides. Tenim tot el dret del món a decidir el nostre futur. No podem abaixar la guàrdia davant un Estat que es comporta cada vegada de manera més autoritària i retallant més drets fonamentals."

El president també fa una crida a la calma i a seguir les mobilitzacions de manera pacífica.

"Continuem amb la nostra manera de fer les coses. Que és la manera no violenta, la manera civilitzada, la manera com hem ensenyat tots aquests anys al món que els catalans fem les coses."

 

Die Linke creu que Alemanya no pot extradir Puigdemomt

A la sortida de la presó, Dehm ha afirmat que Alemanya no pot extradir algú a qui es vol jutjar per les seves conviccions polítiques.

"La justícia alemanya només té una via: alliberar-lo."

Dehm assegura que els dos delictes pels quals es processa Puigdemont, rebel·lió i malversació, podrien no tenir base a Alemanya. A més, afirma que Espanya no té "un sistema de justícia cent per cent democràtic" i ha afegit que, si l'Estat fos "realment democràtic", hauria "trobat maneres d'arribar a compromisos" sobre Catalunya".

Preocupat per les presons espanyoles

El polític alemany diu que Puigdemont "està preocupat" per una possible extradició perquè creu que no seria tractat amb bones condicions a Espanya. Dehm ha afirmat que a les presons espanyoles hi ha hagut "tortures" i s'han vulnerat drets fonamentals, i, en aquesta línia, ha recordat els casos d'antics presos d'ETA.

Dehm ha estat especialment crític amb el paper del rei Felip VI, a qui ha retret que no busqués "un acord" entre Madrid i Barcelona per intentar "rebaixar les tensions".

"Si jo estigués en una situació com la del rei, intentaria trobar la manera de buscar compromisos, i no estaria amb un bàndol i condemnaria l'altre."

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut