Brussel·les

Puigdemont: "El suport del PSC al 155 els fa còmplices de l'espoli de Sixena"

RedaccióActualitzat

El president destituït pel 155 Carles Puigdemont ha entrat de ple en la polèmica per la decisió del govern espanyol d'executar la sentència judicial que ordena retornar 44 obres d'art provinents del monestir de Sixena a l'Aragó. Ho ha fet carregant durament contra el PSC per haver permès l'aplicació de l'article 155 i facilitar aquest moviment. Puigdemont els acusa de complicitat -ha dit- en l'espoli cultural de Catalunya.

"El tripartit del 155 va obrir la porta que, amb aquestes peces, hi hagi aquest veritbale espoli del Patrimoni Cultural. És a dir, que el partit del senyor Ros, el del senyor Iceta, són còmplices que s'hagi obert la porta que hi hagi aquest espoli de les obres d'art que estan custodiades i a això és al que hem de dir que 'no' el 21 de desembre. Hem de tancar aquesta porta que alguns de manera irresponsable van obrir."

Puigdemont ha recordat que "la posició que sempre ha defensat el govern de Catalunya sobre aquesta qüestió és la correcta" perquè no hi ha una sentència ferma, cal esperar que acabi el recorregut judicial i es resolguin els recursos que ja havien presentat en el seu moment i perquè el compliment de la sentència exigiria incomplir la llei de patrimoni de Catalunya. També ha denunciat "el dany irreparable que es podria provocar en el patrimoni cultural, universal ,que això no té fronteres".

ARXIVAT A:
SixenaPatrimoni
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut