Madrid

Puigdemont dóna un any de termini a l'Estat perquè reconegui l'independentisme

En una conferència a Madrid, el president de la Generalitat ha dit que troba a faltar la valentia política que va tenir Adolfo Suárez durant la transició quan va legalitzar el Partit Comunista d'Espanya

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, assegura que el procés independentista "no preocupa l'estat espanyol però sí molts espanyols" perquè creu que disposa d'una llei que ho impedeix i amb una majoria política a la resta d'Espanya que no permetrà cap canvi.. En tot cas, Puigdemont ha fet una crida al diàleg al futur govern, en un esmorzar informatiu a Madrid organitzat per Nueva Economia Fórum.

"Nosaltres ja estem asseguts a la taula de negociació. No ens en mourem, tot i que fins ara estem sols. I també adverteixo que no continuarem de braços plegats esperant res. Estem disposats a dialogar i a negociar, però no estem aturats, anem avançant, anem complint el nostre programa."

El cap del govern català dóna un any de termini a l'estat espanyol perquè reconegui l'independentisme com un actor polític:

"Que no passi d'aquest any que es facin els esforços necessaris perquè ens reconeguem més i l'independentisme català sigui respectat per part de les institucions i representants polítics i institucionals com una raó més, com un actor polític que és aquí i que no desapareixerà."

Puigdemont ha assegurat que no veu la valentia política que va tenir Adolfo Suárez durant la Transició quan va legalitzar el Partit Comunista d'Espanya. Tenint en compte aquesta situació, ha dit que està decidit a convocar eleccions constituents d'aquí a uns divuit mesos perquè el Parlament redacti i aprovi la futura Constitució catalana.

El president de la Generalitat ha afegit: "Pactar no és un senyal de debilitat, no és un acte de covardia, sinó que engrandeix i enforteix." A l'esmorzar informatiu no hi ha assistit cap membre del govern espanyol i sí 25 representants d'ambaixades. Hi ha hagut un petit incident quan una militant de Vox ha cridat "Sense llei no hi ha democràcia" i li ha deixat unes manilles i un exemplar del Codi Penal.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut