Carles Puigdemont amb la reunió de grup de JxCat a Berlín (ACN)
Carles Puigdemont amb la reunió de grup de JxCat a Berlín (ACN)

Puigdemont diu que Torra pot convocar eleccions a l'octubre si "continua la persecució"

RedaccióActualitzat

L'opció de les eleccions no desapareix de l'horitzó de la política catalana. Malgrat que aquests dies es vota la investidura de Quim Torra, el 130 president de la Generalitat, Carles Puigdemont, recorda que es podria tornar a anar a eleccions a l'octubre si el govern espanyol "continua la persecució".

En una entrevista al diari italià "La Stampa", Puigdemont avisa que Torra té l'opció de convocar eleccions a partir del 27 d'octubre. D'aquí cinc mesos. A partir d'aquella data, el nou president de la Generalitat podria optar a "dissoldre el Parlament".

Puigdemont defensa que si és escollit, Torra serà un "president efectiu" i que ell s'encarregarà de "presidir el Consell de la República", una institució que "donarà continuïtat a la declaració d'independència".

"La independència ja ha estat declarada al Parlament, que no ha cancel·lat aquell vot."

En l'entrevista, Puigdemont diu que els independentistes fan "passos endavant" però "inspirats en la lògica política, no militar".

Segons el líder de JxCat, "la construcció de la república" té tres branques: "la comunitat autònoma, la societat civil organitzada i l'espai lliure europeu".

Un error no declarar la independència abans

A l'entrevista, Puigdemont repeteix el que ja ha explicat en altres ocasions. Diu que va ser un "error" no declarar la independència immediatament després del referèndum de l'1-O, però reitera que es va fer per apostar pel "diàleg" i la mediació.

"Hauria d'haver declarat la independència, però em van arribar missatges que Rajoy volia parlar."

Segons Puigdemont, de fet, encara no s'ha tancat la porta a una solució diferent de la independència, però Espanya no ha fet mai cap oferta.

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàJxCatGovern empresonat
Anar al contingut