El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aquest 13 de novembre del 2016 a Amer, on ha assistit a les festes de l'Aniversari (Horitzon…
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aquest 13 de novembre del 2016 a Amer, on ha assistit a les festes de l'Aniversari (Horitzontal)

Puigdemont diu que seria una "molt bona notícia" un acord sobre la ubicació del nou Hospital Trueta

ACN Girona.-El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha tornat a mostrar la voluntat "indefugible" del Govern per construir un nou Hospital Josep Trueta a Girona. Puigdemont creu que seria una "molt bona notícia" si finalment s'arriba a un acord sobre la ubicació del futur hospital, després de la proposta que va fer l'Ajuntament de la ciutat, que considera la zona de Domeny com el lloc on s'hauria de fer el nou centre. El president sí que ha recordat que, ara per ara, el més important per a la Generalitat és la millora dels equipaments actuals perquè cal adequar les instal·lacions a les necessitats del centre. Puigdemont però, ha deixat clar que "hi ha molt bona predisposició" per part de l'administració en construir el nou centre.

"El Govern continua tenint un compromís ferm per construir un nou Hospital Josep Trueta". Així de clar ha estat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pel que fa al futur d'aquest centre. Puigdemont reconeix que es tracta d'una qüestió important per als ciutadans de Girona, i per això assegura que per al Govern de la Generalitat, es tracta d'un tema "indefugible".Puigdemont valora la proposta que va fer l'Ajuntament de la ciutat sobre la ubicació del nou centre i creu que seria una "molt bona notícia" si finalment s'arriba al consens necessari per aixecar el nou hospital. Tot i això, el president ha recordat que el més important ara és acabar les obres de millora de l'actual hospital per tal d'adequar-lo a les necessitats de la ciutadania.La proposta que va fer l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, al Departament de Salut perquè construeixi un nou hospital, són uns terrenys situats a Domeny, a tocar de la sortida oest de l'autopista i on s'havia previst desenvolupar una gran urbanització. Es tracta d'una zona d'uns 100.000m2 on hi hauria espai no només per al nou centre hospitalari sinó també per ubicar-hi el Campus de Salut de la UdG. De moment la Generalitat veuria amb bons ulls la proposta de l'alcaldessa gironina, tot i que encara s'estaria lluny d'arribar a un acord. L'opció de Domeny és "idònia i excepcional" segons defensa Madrenas, que assegura que el consistori gironí no tenia cap voluntat de rivalitzar amb Salt, ciutat que també s'havia ofert per acollir el nou centre hospitalari.Les parcel·les qua ha ofert l'ajuntament al Departament tenen diferents qualificacions urbanístiques però Madrenas deixa clar que no seria complicat fer els canvis necessaris per reconvertir-ho tot per poder acollir l'hospital i el campus. Després de traslladar la proposta a la conselleria, ara Madrenas liderarà una sèrie de trobades amb alcaldes de la demarcació, responsables de col·legis professionals i també amb la UdG per explicar-los la iniciativa. Fins ara, Girona havia apostat per construir el nou hospital a uns terrenys a cavall entre Sarrià de Ter i Girona, situats a prop de l'actual hospital. Aquesta opció però s'ha descartat perquè els terrenys eren petits i, per exemple, no hi havia prou espai per a la Facultat de Medicina.

Anar al contingut