Barcelona

Puigdemont diu que el "sí" als pressupostos és "una mala notícia" per al govern espanyol

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dissabte que la llum verda de la CUP als pressupostos catalans per al 2017 és "una mala notícia" per al govern espanyol, perquè demostra que el procés sobiranista va endavant sense divisions.

Ho ha dit durant la clausura del consell nacional del PDeCAT que s'ha fet a Barcelona.

El consell polític de la CUP ha avalat aquest dissabte els pressupostos de la Generalitat del 2017 per una àmplia majoria de 39 vots a favor, 22 en contra i 2 abstencions. Un suport condicionat a la celebració d'un referèndum independentista al setembre, cosa que dona oxigen a Puigdemont perquè evita, de moment, eleccions anticipades a Catalunya.

Puigdemont s'ha referit a l'imminent judici a Mas, Ortega i Rigau. I ho ha fet amb contundència i ironia:

"El dia 6 de febrer, d'aquí pocs dies, tindrem un altre senyal d'aquesta operació diàleg. Un diàleg concretament als jutjats. Que és on sembla que tenen interès que dialoguem. Es dialoga més als jutjats que no pas a la política. Però aquesta vegada hi correspondrem."

I ha afegit: "la nostra veu se sentirà alta i clara i se sentirà des del primer moment, el dia 6. Perquè tenim molt a dir".

S'ha referit a Mas, Rigau, Ortega i Homs com a grans representants del poble de Catalunya que "han escrit una pàgina memorable de la història." Per això, Puigdemont ha considerat que la primera setmana de febrer es jutjarà tot el poble de Catalunya.

"El dia 6 de febrer no només començarà un judici, sinó que començarà el temps de descompte. L'Estat o arriba tard i malament o no arriba."

Per Puigdemont, "l'única conseqüència de deixar passar el temps és que s'acabi. Que s'hagin passat tant de temps esperant que passi el temps que ja no en quedi. I que arribin tard."

"El dia 6, l'Estat comprovarà el greu error de voler dialogar als jutjats allò que hauria d'haver dialogat a la política. I descobrirà que el temps se li acaba."

Per això ha demanat el "suport actiu de la gent al carrer". I ha conclòs:

"El dia 6, l'Estat ha de notar l'alè dels catalans en aquesta recta final."  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut