Carles Puigdemont
Carles Puigdemont
Barcelona

Puigdemont diu que anirà a la final de la Copa del Rei i reclama una dimissió o un cessament

El president celebra que "la justícia hagi aturat una decisió antidemocràtica" i assegura que "cal una dimissió i algunes rectificacions"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut aquest divendres a la tarda davant dels mitjans de comunicació per anunciar que anirà al partit, després que el jutge de Madrid ha aixecat la prohibició de portar estelades a la final de la Copa del Rei.

Puigdemont considera que "la decisió del jutge restitueix l'exercici d'un dret democràtic, que és la llibertat d'expressió". Però també considera que s'han d'assumir responsabilitats i ha demanat la dimissió o el cessament de la delegada del govern espanyol a Madrid, "una representant que ni tan sols concita unanimitat entre els seus":

"Jo crec que, quan hi ha hagut un poder públic que ha intentat impedir un dret democràtic bàsic com és el de la llibertat d'expressió, això en un país normal exigeix assumir responsabilitats. D'entrada el que hauria d'exigir és una dimissió. I, si no hi ha una dimissió, un cessament."

Puigdemont també ha parlat de rectificacions referint-se a les paraules de la vicepresidenta del govern espanyol:

"Jo el que demano que rectifiquin és aquesta potser amenaça, però m'ha semblat llegir que la portaveu del govern espanyol i algun ministre també parlava que jo particularment seria presoner d'algunes paraules. M'agradaria que m'aclarís de quina paraula creu que he de ser presoner. De la paraula 'democràcia', de la paraula 'llibertat d'expressió', de la paraula "respecte als ciutadans?"


Soraya Sáenz de Santamaría havia declarat, poc abans, que Puigdemont  "acabaria sent presoner de les seves pròpies paraules".

Immediatament després de saber-se la decisió del jutge, Puigdemont ja parlava de dimissió i rectificacions per Twitter.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut