Puigdemont al costat del congressista republicà Carlos Curbelo
Puigdemont al costat del congressista republicà Carlos Curbelo
Washington

Puigdemont diu que, amb el seu viatge, el coneixement de Catalunya als EUA ha millorat

El president de la Generalitat ha acabat la visita a Washington, de contingut polític, després d'haver-se entrevistat amb sis congressistes

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat marxa de Washington havent rebut, explica, el suport a l'autodeterminació per part dels últims congressistes republicans amb qui s'ha reunit, destacats membres del bloc hispà. Carles Puigdemont està convençut que el viatge ha servit per millorar el coneixement del que passa a Catalunya i per mantenir-ne l'interès, un interès que voldria que també existís a Espanya.

Un dels congressistes amb qui ha parlat Puigdemont és Carlos Curbelo, congressista republicà per Florida, que aposta pel diàleg:

"El tema de l'autodeterminació és molt important per a nosaltres. La meva família va haver de fugir d'un país on no existia aquest dret. Jo sóc incapaç d'imposar-li res ni de fer ingerències en la política d'altres països. No obstant això, vull convidar al diàleg."

El president de la Generalitat diu que als Estats Units, i en altres països on mantenen contactes, el dret a decidir es veu com un camí vàlid.

"No ens ha costat gens explicar-nos. No només aquí, sinó en les diferents reunions que hem tingut. No només als Estats Units. Als representants de diferents països amb qui hem parlat, la solució d'un referèndum acordat, per tant de l'exercici del dret a l'autodeterminació, els sembla un camí perfectament vàlid per, en el cas que hi hagués una victòria del sí, reconèixer la independència de Catalunya."

♦ Puigdemont a la CNN: "Els que han votat per la independència no es quedaran a casa"

♦ Puigdemont, a Harvard: "La nostra lluita és un reflex de la dels drets civils nord-americans"

Anar al contingut