Puigdemont felicita des de Berlín el Sant Jordi "malgrat l'excepcionalitat"

Tres Jordis, Cuixart, Sànchez i Turull, celebren el seu sant a la presó

Actualitzat

El president Carles Puigdemont ha enviat un vídeo enregistrat des de Berlín per felicitar la diada de Sant Jordi. Puigdemont desitja que es gaudeixi la diada malgrat l'excepcionalitat dels que són a la presó i a l'exili.

"Bona diada de Sant Jordi, que la gaudiu, que la poguem gaudir encara que alguns de nosaltres no hi puguem ser presents, els que són a la presó, els que som a l'exili. (...) que ho celebrem per molts anys i malgrat aquesta excepcionalitat que hem de viure, que continuem celebrant, molts i molts anys, la diada de Sant Jordi com una de les grans diades del nostre país."

Puigdemont, en la seva breu al·locució, diu que "fer de la cultura i del regal de la rosa un dels vehicles d'expressió de la nostra identitat i de la nostra manera i voluntat de ser", i representen part de la contribució de Catalunya al món.

"Aquesta diada genuïnament catalana ha traspassat fronteres i se celebra cada vegada a més llocs del món com una diada dedicada a la literatura."

Sant Jordi representa una bona ocasió per explicar què vol ser Catalunya.

"És una de les aportacions que som capaços de fer com a poble i és, també, la manera que tenim d'explicar com volem ser, de quina manera volem continuar vivint com a catalans, però també oberts al món i fent, de la cultura, un dels nostres vectors de construcció de la nostra societat."

 


Sant Jordi des de la presó

Els polítics i líders independentistes que són a la presó també han publicat missatges a les xarxes socials amb motiu de Sant Jordi. Els tres Jordis, Cuixart, Sànchez i Turull, han rebut felicitacions, però no poden celebrar-ho amb la família.

 

 

 


Carles Puigdemont i Josep Rull els han recordat el dia del seu sant, en una piulada alhora reivindicativa.

 

 


El vicepresident Oriol Junqueras ha lligat la idea de llibertat amb els símbols de Sant Jordi, que són l'amor i la lectura. En el mateix sentit, la que ha estat presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha piulat des de la presó d'Alcalà Meco 

 

 

 

Joaquim Forn, des del centre penitenciari d'Estremera, també desitja que es gaudeixi de la diada de Sant Jordi.

 

 

Altres exconsellers com Raül Romeva o Dolors Bassa expressen el seu agraïment pels llibres i cartes que reben a la presó.

 

 

 

Sant Jordi des de l'exili

Toni Comín també ha adreçat un missatge de Sant Jordi a través del seu compte de Twitter des de Brussel·les. Comín ha fet el paral·lelisme de la lluita de Sant Jordi amb el drac i la lluita per la lliberatat.

 


Clara Ponsatí, des d'Escòcia, celebra un Sant Jordi reivindicatiu i penja una foto de roses grogues al seu Twitter.

 

 

La consellera d'Agricultura destituïda, Meritxell Serret, ha presentat aquests dies des de l'exili a Bèlgica el nou llibre de la també exconsellera Montserrat Tura, "República pagesa. Vindicació del catalanisme rabassaire".

 

 

ARXIVAT A:
Sant Jordi Procés catalàGovern empresonatArticle 155LiteraturaCultura popular
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut