Puigdemont denuncia que "un jutge tingui més poder que dos milions de catalans"

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont critica el jutge Pablo Llarena i assegura que una decisió judicial no pot tenir més valor que el vot de més de dos milions de persones.

 

"De què han servit les eleccions si un jutge té més poder que dos milions i mig de catalans i catalanes?"

 

Puigdemont ho ha dit l'endemà que el magistrat del Suprem no va atorgar el permís a Jordi Sànchez per assistir a la investidura i que el president del Parlament, Roger Torrent, va ajornar el ple.

Sense mencionar directament Llarena, el líder de JxCat acusa el jutge de prevaricació i recorda que el Parlament ha estat escollit "de manera lliure", que "representa la sobirania de tot el poble" de Catalunya i que té "tota la capacitat legal" per elegir un president.

Demana a Europa una resposta política

Puigdemont ha criticat la indiferència dels dirigents europeus davant la situació de Catalunya. Els demana "una resposta política".

 

"Quan durarà, això, a Europa? Per què no hi ha una resposta política?"

 

El líder de Junts per Catalunya ha recordat que la formació es va poder presentar amb un programa electoral independentista.

Tot i les dificultats actuals, Puigdemont ha donat un missatge optimista assegurant que la idea de la democràcia sempre prevaldrà per damunt de l'"autoritarisme, l'odi i la intolerància":

"La democràcia sempre torna, i reforçada"

 

"Ens falta gent"

Sobre la situació actual, Puigdemont diu que es tracta de crear un bon govern "autonòmic" que s'encarregui de gestionar els serveis a la ciutadania i alhora es manté viu l'esperit de la República.

Puigdemont també diu que cal eixamplar la base social favorable a la independència: "Ens falta gent".

Puigdemont ha intervingut en directe des de Brussel·les en la reunió de treball que Junts per Catalunya ha fet  a Vilafranca del Penedès.

 

 

Crítiques de la defensa pels terminis

La defensa de Sànchez demanarà mesures cautelars al TEDH que deixin en suspens la decisió de Llarena i permetin a Sànchez ser al ple.

Els advocats s'han queixat que el Tribunal Suprem ha actuat per impedir que el tribunal es pogués pronunciar amb celeritat. Asseguren que no els han notificat la decisió fins mitja hora després que el TEDH hagués tancat, i així han impedit un recurs aquest mateix divendres.

El recurs es presentarà dilluns al matí, a les vuit.

ARXIVAT A:
InvestiduraGovern empresonatProcés catalàJudicialJxCat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut