Barcelona

Puigdemont: "Demanaré una entrevista amb Juncker i es farà"

Responent a una pregunta del PP en la sessió de control, el president de la Generalitat ha recordat que Juncker no va tenir cap problema a rebre el president de Kosovo, un estat que es va independitzar amb una declaració unilateral, ha remarcat Puigdemont

RedaccióActualitzat

La visita recent del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Brussel·les ha centrat bona part de la sessió de control d'aquest dimecres al Parlament. Responent a una pregunta del portaveu del PP, Xavier García Albiol, el cap del govern català s'ha mostrat convençut que es podrà entrevistar sense problemes amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker: "Si em pregunta si vaig demanar una reunió amb el comissari Juncker i el president del Parlament Europeu [en la visita a Brussel·les], no l'he demanat. Em pregunta si la demanaré? Sí. Em demana si es farà? Sí." I Puigdemont ha afegit: "Sap a qui va rebre fa una setmana el senyo Juncker? El primer ministre de Kosovo. Sap per què és primer ministre de Kosovo, Isa Mustafa? A través d'una declaració unilateral d'independència."

En la pregunta al Parlament, Xavier García Albiol havia acusat el president de la Generalitat de fer el "ridícul" quan es va presentar com a "president d'una república independent" i no ser rebut per Juncker malgrat haver sol·licitat una reunió oficial amb ell. Puigdemont ha negat que sol·licités personalment aquesta reunió, encara que ha admès que el representant permanent de la Generalitat davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj, sempre explora possibles "entrevistes amb les màximes autoritats" comunitàries. El president ha dit que està segur que, en el moment en què li enviï una carta signada per ell, rebrà una resposta positiva de Brussel·les, perquè "probablement qui més interès tindrà" a mantenir aquesta reunió serà la mateixa Unió Europea.

De la cimera d'aquest dimarts sobre l'habitatge també se n'ha parlat a la sessió de control. Catalunya Sí que es Pot i el PSC han demanat l'aplicació immediata de les mesures preses en la cimera perquè la trobada no es quedi només en paraules i Puigdemont ha respost reiterant el seu compromís a complir amb els acords. Ciutadans ha demanat que no es reprodueixin els articles de la llei suspesos pel Tribunal Constitucional.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut