El document al qual ha tingut accés TV3
El document al qual ha tingut accés TV3

Puigdemont demana que la declaració per videoconferència sigui davant un jutge belga

TV3 ha tingut accés al document presentat per Paul Bekaert, que en una entrevista ha dit que si l'Audiència dicta una ordre de detenció contra Puigdemont intentarà evitar-ne l'arrest

Actualitzat

L'advocat belga de Carles Puigdemont, Paul Bekaert, ha afirmat aquest dijous, en declaracions a la televisió holandesa HLN, que intentarà evitar-ne la detenció.

"El jutge espanyol pot ordenar la seva detenció. Pot emetre una ordre d'arrest internacional i europea, i sol·licitar la seva extradició."

 

"Això portarà un temps, perquè tal ordre d'arrest ha de ser traduïda i després tramitada per la policia federal, en el 'parquet federal' (fiscalia) al nostre país. Llavors, el senyor Puigdemont l'ha de recollir i portar-la al tribunal d'instrucció."

 

Sobre què pot fer un jutge d'instrucció belga en aquest cas, Bekaert ha dit que "té diferents possibilitats".

 

"Pot detenir-lo i posar-li les manilles. Però el jutge d'instrucció no té per què detenir-lo, també pot deixar el senyor Puigdemont en llibertat, sota certes condicions. Jo mateix intentaré anar per camins alternatius."

 

En aquest sentit, ha dit que "crec que encara no se n'han deslliurat (de Puigdemont) a Espanya. I si el detenen el convertiran en un màrtir".

Puigdemont demana declarar davant un jutge belga

Puigdemont i els consellers cessats que s'han quedat a Brussel·les han demanat declarar per videoconferència en la citació d'aquest dijous a l'Audiència Nacional. TV3 ha tingut accés a aquest document, en què es demana "que aquesta declaració es practiqui davant l'autoritat judicial belga, per mitjà de videoconferència o un sistema similar".


En les al·legacions es fa referència a "l'assistència judicial en matèria penal entre estats membres de la Unió Europea, amb data del 29 de maig del 2000, que permet que un acusat presti declaració mitjançant videoconferència sempre que no sigui oportú o possible que la persona que s'hagi d'escoltar comparegui personalment al territori on ha estat cridada a declarar".

La fiscalia ha demanat a l'Audiència que per als citats que no hagin comparegut es dicti una ordre de detenció internacional.

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
Anar al contingut