Carles Puigdemont (Reuters)
Carles Puigdemont (Reuters)

Puigdemont exigeix explicacions a l'Estat sobre l'imam de Ripoll

Puigdemont retreu al govern espanyol i al CNI no haver compartit la informació que tenien sobre l'imam de Ripoll

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont exigeix explicacions al govern espanyol per haver amagat informació sobre l'imam de Ripoll, i assegura que aquest fet va impedir que les investigacions policials fossin més eficaces.

En una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, sis mesos després dels atemptats, Puigdemont ha assegurat que la col·laboració amb la policia estatal va ser positiva en un primer moment, fins que es va començar a revelar informació sobre el clergue Abdelbaki es-Satty.

 

"Tota la informació que s'ha anat sabent no només m'ha de generar una preocupació a mi, ens ha de generar una preocupació a tots. En mans de qui estem? En mans de qui hem posat la nostra seguretat? En gent que potser si hagués compartit la informació, per exemple de l'imam de Ripoll, amb la policia catalana, probablement hauríem pogut ser molt més eficaços en la resposta d'aquesta amenaça"

 

<iframe src="https://www.ccma.cat/audio/embed/992170/" allowfullscreen scrolling="no" frameborder="0" width="500px" height="281px"></iframe>

Puigdemont ha acusat l'executiu de Rajoy de connivència amb l'imam de Ripoll, i ha fet aquesta comparació amb els sobiranistes que estan empresonats.

 

"Hi ha persones en presó preventiva amb indicis molt menys febles que els que assenyalen aquesta connivència del CNI amb l'imam de Ripoll."

 

Puigdemont creu que el CNI hauria d'haver compartit informació amb els Mossos d'Esquadra, i s'ha referit a la seva situació particular.

 

"Exigiríem, és un deure ciutadà de tots, als serveis secrets espanyols que dediquen tants i tants esforços a mirar que jo no entri per la frontera en un maleter en un cotxe particular, que dediquessin més esforços a compartir la informació que pot salvar vides."

 

Puigdemont ha assegurat que callar i ocultar informació davant un drama que va costar tantes vides no és propi d'un estat de dret.

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona CambrilsTerrorismeProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut