Puigdemont demana empara a Roger Torrent perquè es respectin els seus drets

Junqueras i Sànchez han demanat la delegació del seu vot al ple del Parlament. Comín, en canvi, ha retirat la seva petició

RedaccióActualitzat

Carles Puigdemont ha enviat aquest dilluns una carta al president del Parlament, Roger Torrent, en què li demana empara i que "adopti les mesures necessàries per tal de salvaguardar els drets i les prerrogatives del Parlament i del conjunt dels seus membres".

Com a arguments jurídics, Puigdemont invoca l'article 4 del reglament del Parlament, que com a diputat li garanteix el dret d'assistir als debats i les votacions del ple, i el 57 de l'Estatut d'Autonomia de Catalunya, que li atorga immunitat "si no és el cas de delicte flagrant".

 

Reunió amb JxCat per videoconferència

Segons el seu advocat, Jaume Alonso-Cuevillas, molt probablement Puigdemont descartarà demanar permís al jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per assistir a la sessió investidura d'aquest dimarts. Malgrat això, no descarta ser-hi.

En aquest sentit, tant ell com el diputat d'ERC Ferran Civit han publicat missatges a les xarxes socials que suggereixen que està viatjant cap a Catalunya.

D'altra banda, poc després de les 12 del migdia el grup parlamentari de Junts per Catalunya s'ha reunit al Parlament per parlar amb Puigdemont per vídeoconferència:

 


En aquesta reunió s'ha decidit nomenar Jordi Sànchez com a president del del grup parlamentari i Elsa Artadi com a portaveu. Eduard Pujol serà el portaveu adjunt, i Albert Batet, Josep Maria Forné, Gemma Geis i Lluís Guinó també faran de portaveus quan calgui.

ERC també ha definit l'etructura del grup parlamentari nomenant Marta Rovira presidenta del grup i Sergi Sabrià com a portaveu. A més ERC ha optat per adoptar el nom de "grup parlamentari republicà".

Junqueras demana delegar el vot

D'altra banda Oriol Junqueras ha demanat la delegació de vot des de la presó d'Estremera, com ja va fer per la sessió de constitució del Parlament. Ho ha demanat al jutge  del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que li ha de donar permís, i també ha registrat la petició al Parlament.

Jordi Sànchez, també ha demanat la delegació del seu vot per al ple d'investidura d'aquest dimarts. Sànchez ha reclamat així que el diputat de JxCat Jordi Turull voti per ell, com ja va fer durant la sessió plenària de constitució del Parlament, el 17 de gener.

Junqueras ja va poder exercir el vot en la sessió constitutiva que va escollir Roger Torrent com a president del Parlament. Llavors també van votar per delegació Jordi Sànchez i Joaquim Forn.

 

Comín renuncia a la delegació del vot

El diputat per ERC, Toni Comín, exiliat a Brussel·les, ha retirat la petició que havia fet per delegar el seu vot en Marta Rovira en les sessions plenàries del Parlament on no hi estigués present. 

Amb un document presentat aquest dilluns retira aquesta delegació feta el 19 de gener. 

 

Torrent rep la notificació del TC

Roger Torrent ha rebut a primera hora de la tarda la notificació de la decisió del Tribunal Constitucional de dissabte.

Aquest organisme va decidir permetre la celebració del ple d'investidura, però amb unes condicions que el fan pràcticament impossible. Ara queda tot pendent del que facin Carles Puigdemont i Roger Torrent.

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàEleccions 21DArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut