Puigdemont vol delegar el vot, però la mesa no ho tramitarà avui (ACN)
Carles Puigdemont
Barcelona

Puigdemont demana delegar el seu vot per al ple, però la mesa no ho tramitarà avui

El ple del Parlament debat una resolució que els reconeix a ell, a Jordi Sànchez i a Jordi Turull, el dret a ser investits

Actualitzat

Junts per Catalunya ha fet arribar un escrit a la mesa del Parlament, demanant la delegació del vot de Carles Puigdemont per a la sessió plenària que es fa aquest dimecres. La mesa, però, no tramitarà avui la delegació de vot del president cessat. En aquest ple es debat una resolució dels tres grups independentistes en què es demana que es garanteixin els drets polítics de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull.

La petició de Carles Puigdemont s'ha presentat aquest mateix matí. Defensa aquesta mesura recordant que els altres diputats que estan empresonats poden fer aquesta delegació. La mesa estava reunida a primera hora d'aquest matí per decidir sobre qüestions relacionades amb el ple. La petició, però, ha provocat reaccions confrontades que han obligat a aturar una estona la reunió per analitzar la situació. Finalment s'ha decidit que avui no es tramitarà aquesta sol·licitud.

El ple d'aquest dimecres ha de debatre cinc resolucions relacionades amb l'actualitat política. Dues dels grups independentistes per demanar que la cambra garanteixi els drets polítics de Puigdemont, Sànchez i Turull. El text també reclama l'alliberament dels líders independentistes empresonats.

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraJxCat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut